A magyar párbajtőrözök csütörtökön sajtónyilvános edzést tartottak. Egyelőre elsősorban az erőnléti edzéseken van a hangsúly, Vásárhelyen a fiúk fizikai felkészítése zajlott, fontos ez, hiszen a csapat tagjainak az olimpiai megmérettetés előtt az Európa-bajnokságon is jelenésük van.

A csapat nem régVancouverben járt, az ott rendezett világkupán az aranyérem megszerzesével biztosították be az olimpiai szereplést.

Rióban egyébként 10 vívóért szoríthatunk, a párbajtőrvívó csapat tagjain kívül Knapek Edina, Mohamed Aida, Szász Emese, Márton Anna, Szilágyi Áron és Decsi Tamás is ott lehet.

„Szeretném megköszönni az önkormányzatnak a sok segítséget. Ez a vívócentrum egy gyönyörű ékszerdoboza a városnak, ragyogó ízlésre vall és kitűnően praktikus. A helyiek, de egész Magyarország büszke lehet rá” – fogalmazott Udvarhelyi Gábor, a Magyar Vívó Szövetség kapitánya.

A kapitány elmondta, hogy az elmúlt napokban a kőkemény edzések mellett a csapat Szegedre is ellátogatott, de az egyik hódmezővásárhelyi tanyán is eltöltöttek pár órát, ahol a fogathajtásé volt a főszerep és a fürdőbe is sikerült eljutniuk.

Dancsházy Nagy Tamás válogatott edző elárulta, hogy a csapat előtt két lehetőség volt, vagy Nizzába utaznak edzőtáborozni vagy Vásárhelyre jönnek, utóbbit választották és nem bánták meg, hiszen mint fogalmazott mindent megkapnak az eredményes felkészülés érdekében, a versenyzők pedig a maximumot nyújtják a jó felkészülés és a későbbi jó eredmények eléréséért.

A bemutatóedzést Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármesterek is megtekintették, ez alkalommal elsősorban a fizikai felkészülés és az erőnléti feladatok kapták a főszerepet, jövő héttől azonban, már egy másik helyszínen a technikai edzések is megkezdődhetnek.

szcs