Még hat gyermek beiratása szükséges ahhoz, hogy szeptemberben egy harmadik csoport is indulhasson a Makói Óvoda Kassai utcai óvodaházában. A szülők közül néhányan attól tartanak, hogy a tervezett két csoport ahhoz vezet, hogy idővel bezárják a Vertán-telepi intézményt. A csütörtöki rendkívüli szülői értekezleten ezt dr. Bálint-Hankóczy Beatrix jegyző és Kotroczóné Mátó Éva, a Makói Óvoda intézményvezető-helyettese is cáfolta.

– A négy óvodaházat magába foglaló intézményben – az eddigi adatok alapján – összesen 417 kisgyermek fog kezdeni szeptembertől, ami az eddigi 18 csoport helyett 17-et jelent – mondta az intézményvezető-helyettes. A fenntartó a tavalyi esztendőben is bevállalta, hogy eggyel több csoportot indít, mint ahányra állami normatívát kapna. Az önkormányzat idei költségvetése azonban ezt nem engedi meg.

Ez a 417 fő egyelőre csak keretszám, ami a nyár folyamán változhat, hiszen a korábbi esztendők tapasztalata alapján többen is csak késve iratják be a gyermekeiket az óvodába. Az önkormányzat a legutóbbi rendes testületi ülésén elfogadta azt az ezzel kapcsolatos határozatot, melyben az is szerepel, hogy a gyermeklétszám augusztusban történő esetleges felülvizsgálatát követően a csoportszámot módosítsa, amennyiben a nyár folyamán ezt a további beiratkozások indokolják. Ennek a részleteit dr. Bálint-Hankóczy Beatrix jegyzőtől itt hallja:

##audio:2904##

Az értekezleten a szülők közül sokan úgy határoztak, hogy ők is mindent megtesznek annak érdekében, hogy meglegyen a szükséges létszám. – Körbejárjuk nem csupán a Vertán-telepet, hanem az egész várost, hogy népszerűsítsük az intézményünket – tudtuk meg Szűcsné Görbe Zsanettől, akinek két nagyobb gyermeke is a Kassaiba járt, a legkisebb pedig jövőre fog elballagni innen. Az ovi igazi zöldóvoda, vagyis saját zöldség- és virágoskertje van, emellett igazi családias hangulat fogadja itt az apróságokat, a szülők pedig sokat segítenek a szépítésében. – Megpróbálunk még hat olyan gyerkőcöt felkutatni, aki szeptembertől itt kezdene, így indulhatna egy kiscsoportunk is – tette hozzá az édesanya.

Munkatársunktól. K.