A Csongrád Megyei Építész Kamara, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara, a Csongrád Megyei Építéstudományi Egyesület, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Kamarában működő Enterprise Europe Network iroda eseménye az Európai Bizottság Zöld Hetéhez csatlakozik. A szervezők ezzel igyekeznek rávilágítani az építőipar környezettudatos szemléletére, valamint fenntartható nemzetközi és hazai példákra.

A szakmai seregszemlén szó lesz egyebek mellett a Csongrád megyei zöld projektekről, bemutatásra kerülnek a szegedi zöldtörekvések, így például a lakótelepek és a Liget megújulása. Továbbá nem maradhat el a Szegedi Vízmű megújuló energiahasznosításra irányuló tevékenységének ismertetése sem.

A rendezvény végül sportos témával zárul. 2017-ben hazánk rendezi meg az Úszó Világbajnokságot. Ennek helyszíne a budapesti Dagály Úszóaréna lesz. A sportlétesítmény felépítésekor több speciális eljárást is alkalmaztak az építők. A 2400 tonnás acél tetőszerkezet 44 méter magasban került a helyére, ráadásul egy darabban. A hatalmas acélszerkezetet a földön szerelték össze, majd egy különleges, Magyarországon eddig nem használt technológiával egyben emelték a helyére. A rekordidő alatt épülő úszóarénát magyarok tervezik és építik.

Forrás: Martonosi János kommunikációs munkatárs