Az idei rendezvény fővédnöke dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, díszvendége pedig Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes lesz.

A Juniális védnöke és egyben házigazdája idén is Farkas Sándor országgyűlési képviselő, helyszíne ismét a fábiánsebestyéni Kinizsi Park fogathajtó versenyeinek területe. A győztes csapat ezúttal is a Kinizsi Vándorserleget viheti magával. A díjat korábban Csengele, majd Pusztaszer, tavaly pedig Tömörkény csapata nyerte el, és birtokolta egy-egy évig, de természetesen ezen felül gáláns jutalomban is részesülnek a legjobbak.

Június 4-e, a trianoni évforduló időpontja, így természetes, hogy a résztvevők megemlékeznek a tragikus történelmi eseményről. Ez a nap azonban nemcsak az emlékezésé, hanem a Nemzeti Összetartozás ünnepe is, amely méltó módon jelzi, hogy a magyarok mindenekfelett összetartozónak vallják magukat, ha kell, összefognak – a rendezvény életre hívásának egyik alapgondolata is ez volt.

Program:

9.00 Ünnepélyes köszöntő – sorsolás (a csapatkapitányok részvételével)

10.00 Vetélkedő

A csapatok számára szükséges kellékek: A csapattagok a vetélkedőn azonos mezben szerepelnek.

Versenyszámok: A program során a települések kb. 5-10 perces, saját műsorszámot is előadnak amellett, hogy összemérik tudásukat kapura lövésben, darts és csocsóversenyben, szalmafonásban, és természetesen a főzésben.

A csapatok létszáma: 10 játékos 2 fő horgász

A horgászverseny 8-12 óráig tart (Kellékek: 1-1 bot, 1-1 horoggal; Helyszín: Fábiánsebestyén, 5-ös tó, Koticzki major. Horgászverseny vezetője: Bozó Károly

Főzőverseny: A csapatok vigyék magukkal szakácsukat, az alapanyagokat és a főzőfelszerelést! A tűzifát biztosítják.

Forrás és fotók:

Varga Márta

sajtómunkatárs