Alapítványunk szervezésében vendégünk volt Dr. Újvári Dóra, a HORKAI Animal Training Center vezető trénere, Horkai Zoltán felesége és három farkasa; a 13 éves Dakota valamint a két 3 hónapos Lobo és Marcus. Dóri közel 1 órás előadást tartott a munkájukról, hogyan került bele a csapatba, hogyan figyelik meg a körülöttük élő állatokat. Cáfolta azokat a tévhiteket, hogy a farkas rátámad az emberre minden ok nélkül. Megerősített minket abban, hogy az állatok kellő ismeretével minden baj megelőzhető, és elsősorban az emberek hibájából történnek a balesetek (ami igen ritka). A több mint 200 érdeklődő megsimogathatta Dakotát, a farkast, aki a nagy meleg ellenére nagyon jól tűrte. Miután a kölyök farkasokat most kezdték szoktatni az emberekhez, a tömeghez, ezért őket csak a kennelben lehetett meglesni. Pergel Virág aki Dóri munkáját segítette beült a kicsik mellé, hogy megnyugtassa őket. Hiába, most láttak először idegeneket. 12 órakor alig akartak elbúcsúzni a gyerekek és szüleik vendégeinktől, de meg kellett tenni, mert hazaindulás előtt a kicsiket is meg kellett mozgatni. A tóalj most láthatott először pórázon vezetett farkasokat.

Köszönjük minden érdeklődőnek, hogy 200.-Ft-tal támogatta a rendezvényt, így 45 600 forint gyűlt össze, amit a mentálisan sérült gyerekek kutyás terápiás foglalkozásaira költünk. Ahhoz, hogy 2017. évben is tudjuk a foglalkozásokat biztosítani, támogatásokra továbbra is szükség van.

Ha valaki továbbra is szeretné támogatni ügyünket az megteheti számlánkra utalt összeggel. Köszönjük a rendezvény támogatást Dóriéknak, vendégeinknek és a Várkastélykert Panzió és Étterem vezetésének.

Gulicska Irén

kuratórium elnöke

“ÚJ VILÁG” Alapítvány