Lovas hétvégét szerveztek a városban, amelynek nyitónapjáról itt olvashat, valamint a vasárnapi gyermeknap délelőttjéért ide érdemes kattintania.

A gyermeknapi programok tematikus szerkesztésűek voltak, a lovakról, a countryról, a westernről szóltak. Ezek köré építették fel az egész napos program délutánját is. A lovas gyermeknap ötlete a Mindszenti Lovas Klubtól eredeztethető, azonban a lovas klub mellett, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ, az iskolák és óvodák munkatársai, valamint számos civil szervezet tagsága dolgozott közösen a vasárnapi mosolyokért.

A színpadi programok mellett párhuzamosan zajlott például a Lóvá tett lovasok elnevezésű családi vetélkedő. Itt egy hét állomásos akadályversenyen lehetett részt venni, olyanokon, mint pacifutam, rúgd a bőrt, tekerd a lasszót és hasonló fantázianevű feladatpontok. Aki benevezett, az kapott egy menetlevelet, amelybe pecsételtek az egyes állomásokon.

A nap során egyre érkeztek a felajánlások, például kakaó vagy lángos boldog majszolói lehettek a gyerekek. A délután folyamán pedig egymást váltották a fellépők a színpadon. Zenés, interaktív műsorral lépett fel a Tátika Zenekar,

bemutatózott a Mindszenti Karate Klub,

láthatott a közönség autentikus cigánytáncot, a szegedi Linedance Klub a country-tánc világába engedett betekintést, de fellépett a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió Hódmezővásárhelyről,

és még a komolyzene is helyet kapott, ugyanis Szabó Krisztián klasszikus dallamokat varázsolt a mindszenti Lovaspályára.

Keresztes Bertalan és Antal Péter egyértelműen a foci mellett tették le a voksukat, de nemcsak a gyereknap alkalmával, hanem ők egyébként is szívesen űzik ezt a sportot, sőt, azt is elárulták tudósítónknak, hogyha nagyok lesznek, akkor: „naná, hogy focisták leszünk”.

Szünyi Ágnes, Farkas Dusán és Zsótér Csaba akkor érkeztek nem rég a helyszínre, amikor odaléptünk hozzájuk, hogy megkérdezzük mit várnak a leginkább. Úgy nyilatkoztak, hogy ők annyira nincsenek oda a lovakért, noha, Ágnes szerint nagyon szép állatok, így nekik a leginkább az ingyenes ugrálóvár lehetősége volt a legvonzóbb.

Egy nagy dobással is készült a mindszenti gyermeknap szervezőbrigádja, ugyanis meghívták Piroch Gábor kaszkadőrszakértőt, hogy csapatával egy kis lovas kaszkadőr show-t varázsoljon a Tisza-parti város gyermekeinek örömére.

A hangos siker nem maradt el. 🙂

De nem csak a gyerekek élvezték, ugyanis mindenki nagy érdeklődéssel várta, hogy mit kerekít Mindszentre a számos hollywoodi kasszasikerben (Titanic, Terminátor 3: A gépek lázadása, Transformers 3. és lehetne még hosszasan sorolni) is kaszkadőrként résztvevő szakértő és csapata.

Egy olyan látványokban és humorban gazdag bemutatót tartottak, ahol szereplőkké válhattak a bátrabb mindszenti gyerekek is.

Csatordai Lajos (kezében a legifjabb klubtaggal), a Mindszenti Lovas Klub elnöke rövid értékelésében egyszerűen így summázott: „Sok-sok száz ember volt kíváncsi a programokra, és érezte jól magát – ahogy láttam. Azt hiszem, ha az egy négyzetméterre jutó mosolyoknak a számát kellene összeszámolnunk, akkor az föladná a leckét.”

A tudósítás margójára pedig a szegedi Alsóvárosi Általános Iskola kis csapata kerül, akikkel már a mindszenti vasútállomáson futott össze tudósítónk, ugyanis éppen ezt a napot választották osztálykirándulás céljából.

Így egy időre ők is csatlakoztak a mindszenti Lovas Gyermeknap forgatagához, ahol – elmondásuk szerint – jól érezték magukat.

 

 

G.

További fotók: