Az idei nyári szezon kicsit más lesz a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában, mint a korábbiak, hisz a közelgő Junior Úszó Európa Bajnokság apropóján tart még az építkezés, ami miatt picit csúszik a hátsó terület kültéri medencéinek nyitása. Épül a 33 méteres bemelegítő medence, az építkezés felvonulási útja pedig elvágta az utat ezekhez a medencékhez, de a felkészítésük már a végső fázisban jár, így heteken belül azokat is birtokba vehetik a fürdőzni vágyók.

Ami újdonság tavalyhoz képest, hogy ismét üzemelni fog a kacsa-medence, a gyerekek és szülők legnagyobb örömére – amint megvan a vízminta ellenőrzése, azt a medencét is megnyitják.

Természetesen a nyári időszakban is üzemelnek a beltéri medencék, illetve a rekreációs részleg – az allergia szezonban kimondottan áldásos például a só-kabin használata. A szaunák, szoláriumok használata nyáron értelemszerűen visszaesik, ezért heti két alkalommal, kedden és vasárnap vehetjük igénybe a rekreációs részleget.

Idén nyáron itt rendezik meg az Ifjúsági Úszó Európa-bajnokságot, amelynek előkészületei a vége felé járnak. A legnagyobb beruházás a bajnoksághoz kapcsolódóan az új medence építése, illetve a kinti nagy medence melletti lelátót bontották le, helyére pedig egy korszerűen felszerelt konditermet építettek, öltözővel, zuhanyzóval, amelyben csupa olyan professzionális eszköz van, ami specializáltan az úszók izmait, állóképességét fejleszti. A remények szerint, ezt a konditermet nem csak a sportolók vehetik majd igénybe, hanem a nagyközönség is – de erről döntés egyelőre nem született.

A Junior Úszó EB július 6-án kezdődik és 10-ig tart majd, azonban már néhány nappal korábban megérkeznek a versenyzők, ezért a strandolni vágyóktól türelmet és elnézést kérnek. Bő egy héten át korlátozni kell majd a sportuszoda használatát. Lesznek kordonokkal elválasztott területek, illetve az öltözőkben is hatalmas lesz a forgalom, ezért javasolt már odahaza felvenni a fürdőruhát, úszónadrágot, hogy az öltözés minél rövidebb ideig tartson. Ebben is számítanak a fürdővendégek megértésére és segítségére.

Ez a Junior EB elviszi a város és a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda hírét Európa minden országába.

A Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda az év 359 napján reggel 6 órától este 9-ig tart nyitva, bár a hátsó kültéri medencéket már este 8-kor el kell hagyni. Hódmezővásárhelyen az Ady Endre utca 1. szám alatt várják a fürdőzőket – mindenki megtalálja a leginkább kedvére valót – úszómedence, tanmedence, gyógyvizes medence, élménymedence áll rendelkezésünkre, a rekreációs részlegen pedig szaunák, gőzkabin, sószoba várja a pihenni, lazítani vágyókat – a nyári szezonban kedden 16-20 és vasárnap 12-20 óra között. Telefonszám: 62/249-363, interneten pedig a www.hodfurdo.hu címen találják meg a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodát.

És ne feledjék: július 6-10. között rendezik meg a 43. Arena Junior Úszó Európa Bajnokságot, amikor a strandot korlátozottan használhatjuk, erre az időszakra a fürdőző közönség türelmét és megértését kérik.

Kiskata