(A kép illusztráció.)

A rendezvény a Kertvárosi Olvasókör, a Tarjáni Iskoláért Alapítvány és a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola szervezésében zajlik majd június 4-én (szombaton) a Bodzási úti iskolánál. Az esemény fővédnöke Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere.

“A kezdeményezés története tavaly őszre nyúlik vissza, aholis a Varga Tamás iskolával egy helyi iskolai napot tartottunk. Ennek közel 800 fős látogatottsága volt, ahol nagy örömünkre a nagyszülők, szülők is érdeklődve várták a programokat” – mesélt portálunknak Kecskemétiné Varga Beáta, a Kertvárosi Olvasókör elnöke, a Varga Tamás iskola tanára, főszervező.

Ezen az érdeklődésen felbuzdulva gondolták, hogy kibővítik ezt az iskolai programot civil nappá. Így az idei évben már a helyi olvasóköröket és a civil szervezeteket bevonva már egy városi rendezvényt szerveznek. Ehhez közel 10 olvasókör csatlakozott, és ez már nemcsak az iskola diákjainak szól, hanem bárkinek, aki érdeklődik, és szeretne egy szombati kellemes kikapcsolódást.

Vidám, zenés vetélkedés helytörténeti, helyismereti, környezet- és egészségvédelmi feladatokkal, egy „generációs utazás a múltba”. Lesz citerakészítés és –bemutató, gombfoci, lovaglás, kemencés sütés, séta és kerékpártúra az ártérhez, gyógynövényismereti bemutató, helyi termékek vására, és még sok más.

A programok 9 és 14 óra között zajlanak majd, azonban a zárásról mosolyogva úgy fogalmazott Kecskemétiné Varga Beáta, hogy „ősszel sem tudtuk – hál’istennek – időben befejezni, olyan jó volt a hangulat”.

 

 

G.