Kedden sajtótájékoztatón jelentette be Vágó János települési képviselő és Forrainé Kószó Györgyi a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola igazgatója, hogy az intézmény is támogatja a magyar lakta Mezővári óvoda megépítését.

2015-ben kezdődött meg az adománygyűjtés a mezővári óvodások számára. Az régi épület felújításra szorulna, de Hódmezővásárhely egy új építését kezdeményezte.

A cél az, hogy a mezővári gyerekek ugyan olyan körülmények között járjanak óvodába, mint vásárhelyi társaik.” – mondta el Vágó János.

A kezdeményezés sikeresnek mondható, eddig több mint 800 felajánlás érkezett. Ezek tartalmaznak pénzügyi, tárgyilagos, vagy épp munkaerő felajánlást.

Az akcióhoz csatlakozott a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola is. Az iskola egy jótékonysági estet szervez, aminek bevételét a mezővári óvoda építésére ajánlják fel.

Az iskola mini színpadosai fogják előadni Szabó Magda – Tündér Lala című novellája alapján készült Tündérek és emberek, emberek és tündérek alcímet viselő előadást. A darabot Vargáné Dezső Zsuzsanna rendezte.

Ez egy olyan alkalom, ami lehetőséget ad arra, hogy a mi intézményünkben tanuló gyerekek is segíteni tudják a mezővári óvoda építését. A gyerekek tündérként készülnek az előadásra, és vesznek részt a program megvalósításában.” – tudtuk meg Forrainé Kószó Györgyitől, az iskola igazgatójától.

A darabot május 28-án, 18 órai kezdettel lehet megtekinteni a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A támogatói jegyeket 500 forintos áron lehet megvásárolni elővételben illetve a helyszínen a BFMK-ban.

 

Sz.Viktor