A World Wide Sires egy szarvasmarha szaporító anyagot forgalmazó szervezet, melynek központja Kaliforniában van. A Hódmezővásárhelyi rendezvény nyitónapján ért véget a szervezet Budapesten megtartott konferenciája, melyre 50 országból, több mint 200 ember érkezett.

A konferencia mottója a „Better Together” (Jobbak vagyunk együtt) volt. Ez utal arra is, ahogy Budapest létrejötte Budából és Pestből egy nagyobb, jobb dolgot eredményezett.

Egy olyan időszakban vagyunk most, ami nagyon sok kihívással terhelt, és egy ilyen konferencia lehetőséget ad arra, hogy a világon minket képviselő cégeket, embereket ellássuk információkkal, tapasztalatokat cseréljünk.” – mondta el John Schouten, a szervezet vezérigazgatója.

A fővárosi találkozó után Hódmezővásárhelyre látogattak a résztvevők, hogy élőben is megtekinthessék a térség állattenyésztését.

John Schouten elmondta, hogy szeretik látni munkájuk eredményeit, ezért is látogattak Vásárhelyre. Az a sok ember, akik idelátogattak például Amerikából, Egyiptomból, Japánból és Európa minden országából, gyakorlatot szereznek, többféle állattenyésztési kultúrát ismernek meg.

A tejtermelő társadalom, egy nagyon összetartó közösség, akik világszerte egy azonos szenvedély keretében végzik munkájukat, és ezért számukra ez egy lehetőség és egy élmény is.

Nagyon kevés helyen van a világban ahol ilyen szép természeti körülmények között lehetünk egy kiállításon. Szinte úgy érezzük magunkat, mint otthon egy délutáni szieszta közben. A magyar emberek részéről egy nagyon komoly támogatást kapunk, illetve olyan körülményeket biztosítanak, ahol a külföldiek jól érzik magukat.” – tette hozzá a vezérigazgató.

John Schouten azt üzeni a hódmezővásárhelyi tejfogyasztóknak, hogy nincs egészségesebb a tejnél, ezért igyanak sokat belőle. Az emberiséget élelmezni kell, hiszen egyre növekedik az emberiség létszáma, akiket el kell látni élelemmel. Ennek nagyon fontos eleme a tej és tejtermékek beépítése az étrendbe, ugyanis természetes és nagy tápértékű élelmiszerről van szó.

 

Sz.Viktor