A makói önkormányzat fel szeretné újítatni az úgynevezett csipkesori üzlethelyiségeket. Ezért pályázatot nyújtottak be a Területi Operatív Program keretén belül. Erről kedden tájékoztatták a sajtó képviselőit az Infopontban, amit szintén az említett üzletsoron nemrég alakítottak ki. A beruházás első ütemének költsége 280 millió forint, mely száz százalékban támogatás.

– A felújítás a Széchenyi tér 9-11., 13-15., 17-19. és 21-23. szám alatti üzleteket érinti – tudtuk meg Farkas Éva Erzsébet polgármestertől. A helyiségek kívül és belül, valamint energetikai szempontból is megújulnak, valamint az előttük lévő zöldterület is megszépül. A beruházás részleteit Farkas Éva Erzsébettől itt hallja:

##audio:2844##

– Az épületet 1970-ben adták itt, így már nagyon ráfért a modernizálás, s emellett gazdaságélénkítő hatása is van a beruházásnak – vette át a szót Czirbus Gábor alpolgármester. Jelenleg 12 üzlethelyiség található a soron, de a tervek szerint a nagyobbakat fel akarják osztani, mivel a kisebb területűeknek könnyebb bérlőt találni. A Csipkesoron közel 100 lakás is van, de a felső szintek felújítását ez a mostani pályázat nem érinti.

– Mintegy tizenöt esztendeje bérelek egy üzletet a soron, de ezalatt az idő alatt semmilyen felújítás nem történt, így természetesen nagyon örülök a várható modernizálásnak – nyilatkozta az egyik kereskedő, Gyömbér Péterné. A több mint 45 éve beépített nyílászárók miatt nagyon magas a havi rezsije is az üzleteknek, vélekedett a bérlő. – Végre elindulhat a tömb modernizálása és remélhetőleg a közeljövőben a lakásokra is rákerülhet a sor – tette hozzá Budai János közös képviselő.

Munkatársunktól. K.