„A települési szűrések időszakos jellegűek, különösen az emlőszűrő busz okán, hiszen a busz télen nem tud közlekedni. Az idén úgy szerveztük, hogy mindig a települési szűrések első napján legyen jelen a szűrőbusz. Ha több olyan hölgy van, aki jogosult emlőszűrésre, akkor általában egy évben kétszer is megjelenik a szűrőbusz az adott településen.” – mondta Gyurisné Pethő Zsuzsanna.

A szűrések már elkezdődtek, május 13.-án Kiszomboron jártak az EVP munkatársai, ahol is 81 fő vett részt a szűréseken. A következő állomás Makó térségében Nagyér május 24-én, Ambrózfalva május 26-án, Óföldeákra május 31-én jutnak el.

Az elkövetkezendő tavaszi programok is szóba kerültek. Május 25-én a Kihívás napja lesz Makón, ahol is egy terepkerékpározás is fontos része lesz a napnak. Tudni kell, hogy ide csak a megfelelő állapotban lévő kerékpárral szabad elindulni, ugyanis rázós utakon fognak haladni a résztvevők.

Május 28-án Makóra érkezik a Richter Egészségváros, olyan sztárvendégekkel, mint Jakupcsek Gabriella és Rákóczi Feri. Egész nap szűréseken vehetnek részt azok, akiknek fontos az egészsége. Emellett változatos programok várják a kicsiket és a nagyokat.

sk