A makói Hagymatikumban 2014-ben szervezték meg az első nyugdíjastalálkozót. Évről évre egyre népszerűbb, hiszen nem csupán helyi és a környékbéli idősek jönnek el, hanem Csongrád megye távolabbi részéből is érkeznek. Sőt, már a szomszédos Romániából és Szerbiából is vannak visszatérő látogatók. Kedden különféle programokkal szórakoztatták a bölcskorúakat.

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének köszönhetően különféle egészségügyi szűréseket, méréseket is kérhettek a vendégek. Az eseményre ellátogató Farkas Éva Erzsébet polgármesternek és Czirbus Gábor alpolgármesternek is megmérték a vérnyomását. Azt, hogy mennyit jelzett ki a műszer, titokban maradt.

A fürdő számos szolgáltatását, így többek között az iszappakolást vagy a masszírozást most ingyenesen próbálhatták ki az idősek. – Nem először jöttem el erre a találkozóra, nagyon szeretek fürdőkbe járni, voltam már a szegediben, a hódmezővásárhelyiben, a mórahalmiban és az algyőiben is – tudtuk meg Hortobágyi Jánosnétől. Az idős szegedi asszony férjével és egy kisebb baráti társasággal vett részt a keddi rendezvényen.

– Az étteremben elsőként Polgár Joci zenélt, majd Nádas György lépett fel – nyilatkozta Scheitzner Beáta, a Hagymatikum igazgatója. A korábbi találkozókon mindig felmérik az igényeket, hogy kit szeretnének látni, hallani a vendégek, így most a neves humoristára esett a választás. A bátrabbak a külső medencéket is igénybe vehették, ugyanis május elsejével a teljes strandrészt is megnyitották. Annak ellenére, hogy a levegő hőmérséklete egy kicsit hideg volt, a víz azonban kellemes meleg, így többen is megmártóztak benne.

Munkatársunktól. K.