Elsőként a Koronában tartott lakossági, majd a Szent István téren utcafórumot Czirbus Gábor makói alpolgármester. Kedd este pedig az Ószegedi és a Révész utca találkozásánál folytatódott a lakosokkal való találkozás. Az összejövetelek lényege, hogy elsősorban az idősebbek, akik már nehezebben mozognak, elmondhassák panaszaikat, észrevételeiket közvetlenül a lakóhelyükön. A fórumok lényegét Czirbus Gábortól itt hallja:

##audio:2845##

A Révész nagyon hosszú utca, így az itt található árkok is igen hosszúak, valamint számos helyről gyűjtik össze a csapadékot. Emiatt sok gond is van velük. Sipos Sándorné azért kért segítséget, mert már elmúlt 70 éves és egyedül nem képes a portája előtt lévő nagyon mély csatornát tisztán tartani. Azt a választ kapta, hogy a közmunkások megoldják a problémáját.

Szebeni Antalné arra hívta fel a figyelmet, hogy a Révész utca 42-től a 46-os házszámig a csatornában összecsúsztak a letett betonlapok, ami miatt megáll benne a víz. Ezt a gondot is orvosolják – hangzott el a fórumon. Az Ószegedi utcában több helyen is hiányzik a járda, s így nehezen lehet eljutni az óvodáig. Czirbus Gábor elmondta, hogy a szeptemberi kezdésre pótolják a hiányosságot.

Szóba került még, hogy a Mikes Kelemen utcában nem mindenhol szállították el a levágott gallyat, valamint a lenyírt füvet. Ez is hamarosan megtörténik – jött a válasz. Az alpolgármestertől azt is megtudhatták a jelenlévők, hogy idén ismét megrendezik a Szent István téri családi napot, a Hunyadi és Tömörkény utca találkozásánál lévő játszóteret pedig a képviselői alapjából felújítják.

Munkatársunktól. K.