Tovább pereg, pörög és fröccsen a szegedi borfesztivál, amely 13-án, pénteken vette kezdetét a Tisza-parti városban. Mintegy 160 borász kiállítójával immár az ország (egyik) legnagyobb borfesztiváljává kinőve magát. A bortermelővidékek mindegyike megtalálható a kínálat közt, legyen szó villányi, egri, balatoni vagy akár alföldi borról.

A kulturális programok nyújtotta lehetőségek sem maradnak el sem minőségben, sem mennyiségben, hiszen a 10 nap során 250 zajlik a megyeszékhelyen. A Dóm tértől – a sétálóutcán át – a Széchenyi térig szolgáltat kikapcsolódási alternatívát Szeged május 22-ig. (A szemfülesebbek még extra szolgáltatással is találkozhatnak.)

A fesztivál ideje alatt 200 kézműves portékáival találkozhat a kilátogató. Mi Szabó Ferenc Zoltán szegedi népi iparművésszel váltottunk pár szót, aki feleségével karöltve költözött ki változatos áruival a Kárász utcára. Az iparművész elmondta, hogy van egy 1847-ben készült paraszt szövőszékük, de a részleteket hallgassa meg Szabó Ferenc Zoltántól:

##audio:2841##

A program- és borkavalkád a hétvégén kiegészül majd a 17. Hídivásárral, ahol – a szokásoknak megfelelően – Szeged Híd utcájától – a Belvárosi híd teljes hosszában – a ligetig találkozhatunk majd vásáros és kirakodós árukkal. Valamint szombaton szervezik majd meg a Tiszán a Sárkányhajó Viadalt, de ekkor lesz Quimby koncert is a Dóm téren, amelyet a város napja alkalmából egy tűzijáték koronáz majd meg.

 

 

G.