Péntek délutántól a közlekedők ismét birtokba vehetik a hódmezővásárhelyi Hunyadi utcát. Közel két hónapos munka után ugyanis a belvárost és a kertvárost összekötő stratégiai fontosságú útszakaszt átadta a város vezetősége.

A 99 millió 750 ezer forintos beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Az autósok rendelkezésére álló útszakasz mellett a Hunyadi utca két oldalán kialakítottak egy-egy sávot a bringások részére is – ezzel a Hunyadi utca megmaradt kétsávosnak. Emellett az utcában található ingatlanok ivóvíz bekötése és bejárói is megújultak, valamint a jövőben a kórház új szárnya is akadálymentesen megközelíthető.

Péntek délutántól így a korábban megszokott forgalmi rend is visszaáll. Ennek értelmében a Hunyadi utca egyirányú marad, a belvárosból lehet a kertváros felé közlekednie az autósoknak, míg a Dr. Imre József utca is újra egy irányú lesz a belváros felé, behajtani a kertváros felől lehet. Pénteken és szombaton a közterület felügyelet és a rendőrség munkatársai még segítenek a közlekedőnek visszarázódni a régi kerékvágásba.

Mindemellett megkezdődött a Városház utca és az Ady Endre út közötti részen a Hősök terének felújítása, szintén önkormányzati beruházás keretében – a munkálatok várhatóan júniusban, a nyári ifjúsági úszó Európa-bajnokságra készülnek el, addig kérik a lakosok türelmét.

szcs