Rendkívüli testületi ülést tartottak csütörtökön Makón, melynek összehívását az indokolta, hogy két fontos pályázatnak hamarosan lejár a benyújtási határideje. Az egyik az úgynevezett csipkesori üzlethelyiségek megújítását célozza, a másik pedig az ipari park bővítését. Mind a kettőt megszavazta a grémium. A 280 millió forintos támogatást eredményező csipkesori beruházás részleteit Farkas Éva Erzsébet polgármestertől itt hallja:

##audio:2828##

A Területi Operatív Program keretében május 23-ig lehet pályázni iparterületek fejlesztésére. Ennek segítségével a makói önkormányzat a város ipar parkját kívánja bővíteni. A száz százalékban támogatást élvező 200 millió forintból a szilárd burkolatú úthálózat hosszát kívánják megnövelni, emellett kiépítik az ivóvízhálózatot, korszerűsítik a csapadék- és a szennyvíz elvezetését.

A két nagy pályázat benyújtásán kívül a képviselők még arról is határoztak a rendkívüli ülésen, hogy a közösségi fejlesztésekhez úgynevezett helyi akciócsoportokat hoznak létre. Ennek röviden a lényege, hogy a lakosságot, a civil szervezeteket, vállalkozásokat is bevonva elsősorban a közösségfejlesztést, az identitáttudatot elősegítő stratégiákat készíthessenek. Az ehhez szükséges regisztráció benyújtásának határideje május 31-e.

Arról is döntés született az ülésen, hogy a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. tulajdonába lévő 12 darab kerékpárt bérbe adják a Makói Infopontnak, hogy a nyári szezonban a turisták kölcsönözni tudják a kétkerekűeket. A Szeged-Csanádi Egyházmegye pályázni kíván egy óvoda kialakítására Makón, de ehhez az ingatlan tulajdonosának, a városnak a hozzájárulása is kellett, amit csütörtökön szintén megszavaztak a képviselők.

Munkatársunktól. K.