Az idei évben egy kicsit később kezdődik és egy nappal hosszabb lesz a kiállítás, ennek oka – mondta el a műsor során Fekete Balázs –, hogy összekapcsolják egy nemzetközi holsteines konferenciával. Ez azért is hasznos, mert a világ több táján is megismerik, hogy Magyarországon a nehéz helyzet ellenére is jelentős az agrárium, az állattenyésztés – hangzott el. Így 40-50 országból érkező látogatók is megjelenhetnek, a május 19. és 22. között tartandó kiállításon.

A cég, hogy segítse a tájékozódást, és tartsa a lépést a világgal, így létrehozott egy ún. applikációt, amelyet okostelefonokra letöltve hasznos ismeretekkel, információkkal látja el a kilátogatót. Itt tudja ingyenesen ezt letölteni.

Valamint rajz- és versíróversenyt is hirdettek. Erről így ír a Hód-Mezőgazda a honlapján:

A 23. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napok keretében az óvodások, alsós és felsős tanulók között rajzpályázatot hirdetünk meg, amelynek témája: „Állati jó kiállítás”. Kategóriánként 1-3. helyezést díjazunk. A díjazott képek egy évre, a következő kiállításig, a kiállítás honlapjára felkerülnek.

A rajzokra kérjük feltüntetni a gyermek nevét, osztályát, az iskola nevét és címét.

Továbbá az alsós és felsős tanulók számára versíró pályázatot hirdetünk. A téma: „Szeretem az állatokat”.

Hasonlóan a rajzpályázathoz, itt is kérjük a műveken feltüntetni a pályázó és az iskola adatait.

A díjazott versek is megtalálhatóak lesznek a //www.allattenyesztesinapok.hu/hu  honlapunkon.

A műveket a kiállítás kezdetétől május 22-én vasárnap 10 óráig lehet leadni az „Állati jó játszópark” sátrában.

Az eredményhirdetés vasárnap 15:30-kor lesz a játszópark sátra előtt.

A művek az eredményhirdetés után a sátornál, illetve a kiállítás utáni héten a Hód-Mezőgazda Zrt controlling osztályán, Hódmezővásárhely Serháztér u 2 szám alatt átvehetők.

Célunk, hogy a gyermekek megismerjék és közel kerüljenek a mezőgazdasághoz, az állatokhoz.

A pályázatokkal kapcsolatos kérdéssel tájékoztatást ad: Asztalos Sándor

Elérhetősége: tel.: 30/743-83-19 e-mail: asztalos.sandor@hodmgrt.hu

Ami a programokat illeti, azt mondta el Fekete Balázs, hogy csütörtökön tenyészállat bírálatot, pénteken látványos díjátadókat tartanak. Több száz állattal és gépekkel lehet találkozni. A laikus közönség számára szombaton és vasárnap kedveznek a leginkább. Az évek során kiderült, hogy az emberek a kutyás és lovas programokat kedvelik leginkább – ezért erre idén nagyobb hangsúlyt fektetnek, emelte ki a kiállítás igazgatója.

Közlekedés tekintetében arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyenkor viszonylag nagy dugók alakulhatnak ki, így a helyismerettel rendelkezők figyelmébe a Halesz sort valamint a Klauzál utcai megközelítést javasolta. Aki esetleg megteheti, az gyalogosan vagy kerékpárral is meg tudja közelíteni a kiállítást – hangsúlyozta Fekete Balázs. Aki pedig tömegközlekedéssel érkezik Hódmezővásárhelyre, annak például lehetősége van különjárattal a főiskola elől buszra szállni, vagy a vasútállomásnál kisvonatra, amely járatok óránként indulnak majd, és a járaton lehet rájuk jegyet váltani – mondta a kiállítás igazgatója. Természetesen ezeket a lehetőségeket bárki igénybe veheti.

További érdekességek és hasznos információkért hallgassa meg műsorismétlésünket 22 órától a rádióban vagy akár itt.

 

 

G.