Lázár Vilmos nyert a kettesfogathajtóknál

Lázár Vilmos nyerte az összetett versenyt Fábiánsebestyénen, az akadályhajtásnak is magyar győztese lett Szilágyi Zsolt személyében. A fábiánsebestyéni CAI3*-H1/H2, CAIO4*-H4 & CAI3*-P1/P2/P4 Nemzetközi Fogathajtó Verseny akadályhajtás versenyszámát Szilágyi Zsolt nyerte meg 2,30 hibaponttal, másodikként Lázár Vilmos zárta a versenynapot 2,80 hibaponttal, melyet időtúllépésért kapott, harmadikként Szabó Viktor fejezte be a megmérettetést (6,46). Ezzel zárult a kettesfogathajtók számára a verseny. Összesítettben Fábiánsebestyénben a kettesfogathajtók versenyében Lázár Vilmos lett az első (146,43), mögötte második Szilágyi Zsolt (167,21), harmadik Galambos Nándor (177,70) lett.

Izgalmas hajtás után nyert Lázár Zoltán a négyesfogatok között

Lázár Zoltán nyerte összetettben a négyesfogathajtók versenyét a fábiánsebestyéni CAI3*-H1/H2, CAIO4*-H4 & CAI3*-P1/P2/P4 Nemzetközi Fogathajtó Versenyen, annak ellenére, hogy az akadályhajtásban most nem tudott az élre kerülni. Az 5-ös és 6-os akadály között ugyanis megcsúszott az egyik lova és a lószerszám néhány pillanatig akadályozta a hajtásban. Szerencsére a probléma hamar megoldódott, így biztonságosan teljesítette a versenyszámot.

A négyesfogathajtóknál az akadályhajtás vasárnapi győztese Ulrich Werner (SUI) lett 3,00 hibaponttal, megelőzve a magyar Móró Lajost (4,62) és Jun. Josef Leibetsedert (6,00). Az összetett versenyben három magyar hajtó és dobogóra állhatott. Első lett Lázár Zoltán (181,39), második ifj. Dobrovitz József (181,39), harmadik édesapja, Dobrovitz József.

Tóth Tamás szövetségi kapitány eredményesnek és tanulságosnak nevezte a versenyt, a magyar csapat szempontjából. Mint elmondta, mindhárom hajtó hibázott ugyan ezen a megmérettetésen, de így időben kiderültek a problémák, és elegendő idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a bredai világbajnokságig javítsanak a gyenge pontokon.

Farkas Sándor, örömét fejezte ki, hogy ilyen sikeres versenyt tudhat maga mögött ismét Fábiánsebestyén. A szervező bizottság elnöke büszke arra, hogy a versenyzők és a szakmai zsűri is maradéktalanul pozitívnak értékelte a verseny lebonyolítását, világszínvonalúnak a versenyhelyszínt és hogy a fogathajtás népszerűsítéséhez az idei évben is hozzájárulhattak.

Forrás:

Varga Márta

sajtómunkatárs