Igazi „born in the USA” életérzés költözött a Kossuth térre, ahol mintegy tucatnyi autócsoda kápráztatta el a látogatókat.

Kisházi Sándor főszervező a sörök és autók összehozásáról, a köztük lévő párhuzamról a következőképpen nyilatkozott: „Azt a nyers őszinteséget, amit egy jó szűretlen kézműves sör képvisel, ugyanazt hozza egy V8-as amerikai verda is. Illetve a kézműves sörök őshazája az Egyesület Államok, innen is a kapcsolat.” Meg azért valljuk be, nem rossz látványeffektek ezek az autók a sörivás, fesztiválozás mellé.

Az egyik legkülönlegesebb járgány az a Camaro Bumblebee edition, ami a Transformers rajongók szívét külön megdobogtathatja, hiszen a filmbeli Űrdongó formáját ölti fel. Az itteni verzió annyiban különbözik tőle, hogy a citromsárga külső helyett fekete-pirosban pompázik.

A vizuális élmények mellett a szervezők és a tulajok gondoskodtak az egyéb érzékszervi örömökről is: túráztatták kicsit a motorokat, így hangban is megmutatták erejüket a verdák.

Természetesen ezzel a szombati fesztiválnap nem zárult le, sőt, ez még csak a kezdet. Este folytatódik a maratoni csapolásparti a legfinomabb kézműves sörökkel, illetve – többek között – a Compact Disco koncertjével.

ÉR.