Hiába töröljük a port, ha a porszívónknak gyenge a szívóereje vagy kifújja hátul. A legfontosabb, hogy olyan porszívóval dolgozzunk, ami segít a portalanításban és nem csak a nappalink dísze.

Önnek milyen porszívója van? Nagy teljesítményű? Porzsákos? Vizes? Szénszűrős? Piros? Hosszú a csöve vagy éppen rövid a zsinórja? Vagy beépített?

Egy porszívónak sok paramétere van: teljesítmény, zajszint, szívóerő, légáteresztés, kábelhossz, súly, méret, tartozékok, Hepa szűrő, ultra Hepa szűrő, ultra aktív Hepa szűrő, tartályméret, szín, forma, ár, …

Ezek igen fontos tényezők a porszívó vásárlásakor.

Általános, hogy a legfontosabb szempont a porszívó ára. Sajnos, szinte biztos, hogy minél drágább, annál jobb. De mégis előfordulhat, hogy nekünk nem a legdrágábbra van szükségünk.

Abban szeretnénk egy kis plusz segítséget nyújtani, hogy figyeljenek egy fontos tulajdonságra. Két oka van ennek: egyrészt, mert a takarításban ez igen jelentőségteljes tulajdonság, másrészt, mert kicsit megtévesztenek minket a porszívókra írt számok.

Tapasztaltuk, hogy rossz mérce alapján választunk porszívót. Ami miatt becsapva érezhetjük magunkat, hogy a boltokban a teljesítménnyel, méghozzá a motor felvett teljesítményével őrjítenek minket, viszont ami ennél fontosabb, az a szívóteljesítmény.

A szívóteljesítmény 200-500 W körüli érték lehet, míg a motorteljesítmény 600-1600 W-ig terjedhet. Ki venne egy 350 W feliratú porszívót, amikor másik boltban 1600 W-osat árulnak, lehet, hogy még olcsóbban is.

Tehát a mai jó tanácsunk a következő: válasszunk szívóteljesítmény és megfelelő szűrőrendszer alapján, és mindig vegyük figyelembe a saját igényeiket. Inkább várjunk még pár hónapot, és döntsünk a jobb mellett, mert takarítási szempontból csak ennek van értelme.

Ha már sikerült választanunk egy szuper porszívót, aminek a szívóereje is igen jó, akkor elgondolkodhatunk azon, hogy mi mindent tudunk kezdeni azon kívül, hogy felporszívózzuk a laminált lapot vagy a szőnyeget.

Belegondoltunk már abba, hogy micsoda nagy felület a fal és a mennyezet? Ezeken is megáll a finom por, a pókháló, amit észre sem veszünk, viszont száll a por szüntelenül és nem értjük, hogy mitől. Soha nem lesz portalan az otthonunk, ha nem takarítjuk le ezeket a felületeket is.

Amennyiben tényleg rávesszük magunkat az alapos portalanításra, akkor porszívózzuk le a plafont és a falakat is. Meglátjuk, hogy néhány alkalom után, hogy a por már nem száll annyira, mert a port így nem csak lökjük egyik helyről a másikra, hanem egy részét a jól szívó és megfelelő szűrökkel ellátott porszívónk nyeli el, a vízszintes felületekről pedig a törlőkendők magukba zárják.

Következő héten a háziasszonyok rémálmáról, az ablaktisztításról árulunk el egy-két érdekes trükköt.

A 6. Rész után tervezünk még egy 1. részt kizárólag a facebook-os like-olóinknak. Ha szeretnék, abban szívesen írok a higiénikus felmosásról, amit moppal vagy törlőkendővel végzünk. Írják meg nekünk, hogy mire lennének kíváncsiak.

Elérhetőek vagyunk a

www.barzaktakaritas.hu

vagy a facebook.com/barzaktakaritas oldalon.

Telefon: 06-20-323-0760

Tartsanak jövő héten is a BarZak Takarítószolgálattal, amely a por mellett a leplet is lerántja a ragyogó tisztaság érdekében! A munkatársak nevében is köszöni figyelmét és mindenkinek portalan gondtalanságot kíván Asztalos Péter ügyvezető!