Az adás-vétel 2 hónappal ezelőtt zárult le, és vasárnap délelőtt adták át a vasútállomás mellett lévő három tavat.

A képviselő-testület döntése alapján felbecsültették, hogy mennyit ér a frissen birtokba vett terület. Az értékbecslésből kiderült, hogy az az összeg, amit az eladó kért, megegyezik azzal, amennyit ér a terület.

A februári testületi ülésen döntöttek arról, hogy 38 millió forintért megvásárolják a komplexumot. A tavak használati jogát a Algyői Természetvédő Horgászegyesület nyerte el. A területen található Horgásztanyát viszont az önkormányzat magánál tartja.

„Jelen pillanatban egy kooperációban fogjuk üzemeltetni a területet a Horgászegyesülettel. Az igény óriási, nagyon sok telefont kaptam az utóbbi pár hétben, hogy mikor lehet már horgászni. És ezt mutatja az is, hogy a megnyitóval összekötött horgászversenyre is rengetegen eljöttek.” – mondta el Molnár Áron, a település polgármestere.

A Horgásztanyát elsősorban szabadidős tevékenységekre, ballagási ebédekre, házassági évfordulókra, tejfakasztókra stb. tervezik kiadni.

A tavaknak még nincs neve, de hamarosan keresztelőre is sor kerül. Ötletek már vannak a névre, de erről a lakosságot is szeretnék megkérdezni.

Sz.Viktor