Borús hangulatban kezdődött a vasárnapi mérkőzés, a 8. percre pedig az eső is megérkezett, előbb óvatoskodva, majd később komolyabban is áztatva a pályát és a nézőtéren ülőket. Eddigre viszont már túl voltunk egy vendég szögleten, amit Bordás hatástalanított, majd a 4. percben Szilágyi lógott meg a jobb szélen, ám beadása nem jutott el a középen érkező Szabó Dávidhoz.

Néhány perccel később a két játékos azonban szinte lekopírozta az előző hadműveletet, annyi különbséggel, hogy ekkor már Szabóhoz került a labda, aki azonban rossz megoldást választott, át akarta emelni Ambrusics fölött a labdát, ám a kapus fogta a játékszert.

A 11. percben viszont már ő is tehetetlen volt, egy bedobást követően Kökény csúsztatott, majd Szabóő már kapura fejelt, megszerezve ezzel a vezetést. (1-0)

Nem sokkal később, Mezei, Szabó és Szilágyi játszottak össze, ám utóbbi játékoshoz már nem jutott el a labda, mivel az érkező védő megelőzte őt.

Negyed óra játék után veszélyeztetett először a vendég gárda, Tóth  Imrének kellett Tóth Márk elől mentenie.

A 22. percben aztán szinte a semmiből megszületett az egyenlítő gól. Hátul maradt kevés piros mezes hazai, a vendégek közül pedig 4-5 játékos is támadásba lendült, aminek gól lett a vége Bartal Bence talált be. (1-1)

A félidő maradék részében kicsit leült a játék, igaz a gyepen lévők dolgát az olykor komolyabban belekezdő esőzés is nehezítette. Ugyanakkor továbbra is a HFC játszott veszélyesebben. Bartyik egy szabadrúgásból lőtt kapura, de Tóth Attila is próbálkozott és Szabónak is akadtak helyzetei, újabb gól azonban nem született az első félidőben.

A fordulás után ismét magasabb fokozatra kapcsolt a HFC, előbb Bartyikéknak akadt helyzetük, 4 támadó maradt három védővel szemben, Bartyik beadása pedig a védőről a kapufára pattant.

Néhány perccel később viszont már a fa sem mentett, Tóth Attila a sarokban verte át védőit és középre tudta adni a labdát, Szabó Dávid pedig szinte üresen fejelhetett, megszerezte a második gólt és a vezetést. (2-1)

Úgy tűnt a vendégek nagyon elfáradtak, több passzukba is hiba csúszott, a HFC pedig több ziccert is kialakított – igaz az utolsó megoldások nem sikerült vagy a védők értek vissza vagy a lövések tévesztettek célt. Szilágyi, a csereként beállt Nagy is komoly helyzetekbe került, de a lecserélése előtt Bartyiknak is volt még ügyes momentuma. A szélről végzett el szabadrúgást, amit a kapura csavart, Amrusicsnak kellett nagyot nyújtózkodnia.

A hajrában felívelésekkel próbálkoztak a vendégek, ezeket viszont nem kísérte siker, így a HFC újabb három pontot szerzett, Szabó Dávid feje pedig ebben is komolyan benne volt.

A győzelemmel a HFC a tabellán is eggyel előrébb tudott lépni, ráadásul ugyanannyi pontja van, mint a 14. Békéscsabának.

Hódmezővásárhelyi FC – Szentlőrinc SE 2-1 (1-1)
HFC:
Bordás, Tóth J., Tóth I., Kökény, Mezei, Lazinica, Marton, Szilágyi, Tóth A., Bartyik N., Szabó
Csere: Mihálffy, Bartyik R., Nagy, Kovács, Dordevic S., Hauk Vezetőedző: Major László
Szentlőrinc SE: Ambrusics, Hajnal, Zámbó, Szilvási, Kalmár, Domonkos, Reith, Turi, Tóth M., Harsányi, Bartal
Csere: Kovac, Nikolic, Ruff, Pacéka, Kovács, Gáspár, Kaffai Vezetőedző: Reith Róbert
Gólok: Szabó (11., 58.) illetve Bartal (22.)

Major László: ”Teljesen megérdemelten nyertünk. Ha higgadtabbak vagyunk nagyobb gólarányú győzelmet is szerezhettünk volna. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, a második részre viszont jobbak voltunk. Két meghatározó játékosom, Markovic és Fábián sérült volt, de így is tudtunk nyerni. Szabó Dávidot ki kell emelnem, a szezon elején kevesebb bizalmat kapott, de nagyon jól játszik, ma is szerzett két gólt és minden labdát megtartott.”

szcs

Galéria hamarosan…