A hagyományok és a modern kor szórakozási lehetőségei jól megfértek egymással vasárnap Apátfalván. A majálisról nem hiányozhatott a májusfa-állítás, a néptánc sem, amit jól kiegészetett a görög Zorba-tánc vagy a rockzene. A Kardos István Néptánccsoport tagja hozták a feldíszített fát a faluháztól egészen a Hunyadi utcai parkig, ahol körbetáncolták. A színpadon is bemutatkoztak a gyerekek, valamint a ferencszállási nyugdíjas klub is fellépett. Mivel Anyák Napja is volt, így Antal Eszter tolmácsolásában elhangzott József Attila: Nem tud úgy szeretni című verse.

A Pódium Színpad egy tréfás jelenettel kedveskedett a jelenlévőknek, Az M-Jam zenekar pedig fergetes hangulatot teremtett. Már a beállás során kicsik és nagyok színpadra léptek, s a bátrabbak meg is szólaltatták a csapat hangszereit. A dob volt a sláger. Az elsősorban rockot játszó banda hatására nem sokan maradtak ülve, hanem felállva vidáman táncoltak.

A jóféle étel sem maradt el, tizenhét bográcsban főtt a marhapörkölt. – Mintegy 520 adagnyi finomság készült el, amihez az önkormányzat 208 kiló húst biztosított – tudtuk meg Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármestertől. Milyen az igazi apátfalvi bográcsos marhapörkölt? A helyi hagyományőrzők is serénykedtek e téren, s közülük Langó Imre mesélte el, ők hogyan is készítik. Íme a recept:

##audio:2782##

A szépen rendbe tett parkban egymás érték az asztalok, székek. A jókedvű majálisozóktól volt hangos az egész. Kisebb-nagyobb baráti társaságok, családok, munkatársak közösen főztek és ettek. A színpadról pedig jó ebédhez szólt – na, nem a nóta – , hanem a rock!

Munkatársunktól. K.