Nem volt az az igazi május elsejei időjárás, de ennek ellenére hatalmas tömeg látogatott ki vasárnap a makói Maros-partra. A városi majális megközelítése nem volt egyszerű feladat, főleg az autóval érkezők számára. Már a Liget utca bedugult, rendőrök irányították a forgalmat. Sokan a töltés oldalában hagyták járműveiket, s gyalogosan mentek tovább. A kerékpárosok sem jártak jobban, mert ők meg a töltés tetején sétálóktól nem tudtak tekerni.

Az óriási zöld területre érve azonban mindenkit kárpótolt a látvány: mindenfelé árusok, vurstlisok, valamint egy nagy szabadtéri színpad, tele programmal. – Imádom a dodgemet, főleg az ütközések királyak! – mondta egy fiatalember és már szaladt is, hogy egy újabb kört mehessen a kis elektromos szerkezettel. A legkisebbek különféle színes mese- és állatfigurákat formázó vonatokkal, fülkékkel mentek körbe-körbe. A felnőttek – legalábbis a bátrabbak – pedig a ringlispílre ültek fel.

A céllövölde sem hiányozhatott. Mindenki megpróbált valamilyen ajándékot lőni magának, kedvesének, gyermekének, de nem mindig sikerült. Elkeseredni azonban senkinek sem kellett, ha nem jött össze, akkor máshol meg tudta venni. Szinte mindent árusítottak, a fröccsöntött légpuskától kezdve a parókán át egészen a bébicipőig.

A színpadon pedig egymást váltották a produkciók. Fellépett a Forgatós és a Maros Táncegyüttes, a Makói Majorett és a Broadway Dance Sportegyesület tagjai, de ezen kívül volt még aerobik-bemutató és külfönféle zenei stílusokat is felvonultattak, így az operettet, a magyar nótát, a musicalt. A makói majálist a Hidvégi Band, illetve Luigi koncertje zárta. – Régebben a családdal nagyon sokat jártunk le a majálisra, nagyon szinte semmi sem változott, megvan a vurstli is, de ilyenkor főzünk egy jó pörköltet és eliszogatunk utána – árulta el Tóth Endre, a Maros egyik táncosa.

Munkatársunktól. K.