Ahogyan azt a Rádió7 április 20-i Női Magazin műsorában Somogyiné Bakos Szilvia elmondta, a Törpezug azért jött létre, mert a kitalálói saját bőrükön tapasztalhatták milyen az, amikor nem tudják hova tenni a gyermeküket, ha éppen el kellene szaladni egy-két órára a szülőnek ügyet intézni. Ezért alapították meg azt a helyet, ahová anyuka és apuka el tudja hozni a gyermekét és egy remek, vidám helyen különböző foglalkozásokat végezhet, szülővel, vagy anélkül.

Az április 30-i, szombat délelőtti megnyitó mindennek fényes bizonyítékát adta, hiszen a gyerekeket és szüleiket játékos “mocorgó” foglalkozásokkal, anyák napi meglepetésekkel és arcfestéssel is várták, sőt zsonglőrök is érkeztek. A teltházas rendezvényen jól láthatóan nem csak a legkisebbek, hanem a szülők is remekül érezték magukat. Korábban már Somogyiné Bakos Szilviától megtudtuk, hogy kézműves és rajzfoglalkozásokat terveznek, sőt tematikus hetekkel is készülnek. A Törpezug május első hetétől fogadja a gyermekeket egészen kisiskolás korig. A játszóház honlapján – a www.torpezug.hu oldalon, illetve a Facebook-on – megtekinthető lesz majd az órarend, ami alapján tudják majd fogadni a gyerekeket, de jelenleg úgy érzik semmi akadálya annak, ha váratlanul egy nagyobb gyereksereg rontana be a Törpezugba.

Hasznos tanács, hogy váltóruha bekészítése ajánlott, ha ide visszük majd szórakozni a gyermeket. A Törpezug Kreatív foglakoztató és játszóház hétfőtől péntekig 8 óra 30 perctől 18, szombaton és vasárnap 10 órától 18 óráig várja az érdeklődőket Hódmezővásárhelyen, a Deák Ferenc utca 16. szám alatt. Telefonszámaik: 06-70-397-4816 és 06-20-213-7090.