Reggel 8:30-tól a helyi futók népszerűsítették a mozgást, a futást. A vártnál több érdeklődőt vonzott ez a program, kb. 50 székkutasi jelent meg már a reggeli órákban.

A futók után Bagi Mátyás tartott rendhagyó testnevelés órát a felső tagozatos diákoknak. Közvetlen utána Huszka Dávid tartott Cross Kids edzést a fiataloknak. 11 órától Boot camp edzésen vehettek részt az érdeklődők, amit Nagy Kálóczi Attila tartott.

(fotó: Olasz Mónika)

Őket a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE bemutatója következett, valamint egy taekbo edzésen eshettek át a megjelentek.

„Levezetés” képen Bagi Mátyás funkcionális tréner tartott crosstraining edzést, ami ismét nagy sikert aratott. Zárásként Csanádi Anita streching órájával nyújthatták le izmaikat a fáradt sportemberek.

Egy kis ízelítő a crosstraining edzésből:

Székkutas Önkormányzata fontosnak tartja a sportot és az egészséges életmódot, ezért támogatja az ilyen jellegű kezdeményezéseket, programokat. A mozgás az első lépés az egészség felé, ezért minél több lakosnál szeretnék elérni, hogy naponta sportoljon.

A nap folyamán a gyerekek ugrálóvárazhattak, játszhattak pingpongot, focizhattak, tollasozhattak, az idősebbek pedig ingyenesen használhatták a Sportcentrum edzőtermét.

Én úgy gondolom, hogy megérte megszervezni a mai napot. Én mindig azt mondom, hogy ha már egy ember eljön, meg kell tartani az edzést, hiszen az aki megjelent, megérdemli, hogy mozoghasson.” – nyilatkozta Bagi Mátyás.

Sz.Viktor