A műsorban Dr. Duray Péter belgyógyász, reumatológus, mozgásszervi rehabilitáció szakorvos, sportorvos elmondta, az első lépés az ízületi betegségek esetében is egy pontos diagnózis felállítása. Ezt követően ajánlott a Bemer terápia alkalmazása a gyógyításban, fájdalmak csillapításában kiegészítő kezelésként. Az ízületi problémák jelentkezhetnek a térdekben, vállakban, deréktájon, csípőben az okok pedig összetettek lehetnek- ezért is javasolt a diagnózis.

Sportsérülések is állhatnak egy-egy ízületi gyulladás hátterében, de a sportsérülések esetében nagyon széles körben alkalmazható a terápia, legyen szó akár húzódásról, ficamról, zúzódásról, szalagsérülésről vagy akár csak izomlázról. De a sportolóknál a sérülések megelőzésében is hatékony segítség a Bemer, hisz hatékonyabbá teszi a bemelegítést.

A Bemer terápia beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, a gyógyulás sejtszinten indul meg. Ez egy fizikai érterápia, vagyis a legkisebb erek pumpáló mozgását segíti, a sejtek oxigén ellátásának javulását a hajszálér keringés javításával éri el. A mágnes terápiákhoz hasonlóan van egy kezelő matrac, a kezelés első részét ezen kapja az ember, de a korongok, illetve a kezelő sál segítségével helyi kezelésre is van lehetőség. A mágnes a Bemer terápia esetében a vivő anyag szerepét látja el.

A diagnózis felállítása előtt is lehet már alkalmazni a Bemer terápiát, hiszen nincsenek mellékhatásai, és a megelőzésben is hatékony segítség. Sokszor előfordul, hogy nehézkesen megy például a cipőkötés, fáj a térdünk lépcsőzéskor, vagy úgy általában véve diszkomfort érzésünk van – elképzelhető, hogy ezen tünetek mögött egy kezdődő ízületi gyulladás van.

A Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdióban remek eredményeket értek el az ízületi problémák kezelésében. A Bemer terápia ugyanis csökkenti a gyulladást és enyhíti fájdalmat, jó eredményeket értek el a vállízület illetve gerinc csigolyák kezelésében is. a vendégek örömmel számolnak be arról, hogy kevésbé fájdalmas a mozgás, illetve arról, hogy sokkal könnyebben emelik fel a karjukat, sokkal kevésbé gátolt a mozgásuk.

Hogy kinek mennyi kezelésre van szüksége az változó, mert előfordulhat, hogy ugyanazzal a problémával érkező két vendég közül az egyiknek már 2-3 kezelés után lényegesen javul az állapota, míg a másiknak szükséges 10-12 alkalom. Ez múlik azon is, hogy milyen az ember alap egészségi állapota, milyen erős a szervezete. A célzott kezeléseken túl a Bemer teljes testre is hat.

A Szolimed hódmezővásárhelyi szalonjában kedd délelőttönként (9-11 óra között), egy ingyenes szakorvosi tanácsadáson vehetünk részt, dr. Duray Péter mindenkinek egyénre szabott terápiás programot állít össze. Nagyon fontos azonban, hogy a konzultációra előzetesen bejelentkezzünk akár telefonon, akár személyesen, a tanácsadásra pedig vigyük magunkkal a leleteinket. De érdemes telefonon érdeklődni, ha nem jó ez a keddi időpont valakinek, hiszen a Szolimedben törekszenek arra, hogy minden vendégük megkapja az ingyenes orvosi tanácsadást.  A Bemer kezelés egyébként minden nap igénybe vehető, egy 20 perces kezelés ára mindössze 2.300 Ft.

Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András utca 24. szám alatt, hétköznap 8 órától 19:30-ig, szombaton 9-18, vasárnap pedig 10-17 óráig várják Önöket. Telefonon bejelentkezni a 30/437-67-80-as telefonszámon lehet, illetve hívhatják a 30/426-02-70-es telefonszámot is. De megtalálják az üzletet is a facebookon is, sőt, a BEMER terápiának is van már külön facebook oldala: Bemer Terápia Hódmezővásárhelyen illetve Bemer Terápia Makó néven. Nemrég új szalont nyitottak Makón,Kálvin utca 8-12. szám alatt, itt minden héten hétfőn, szerdán és pénteken tart nyitva az üzlet reggel 8-tól 16 óráig. Bejelentkezni kezelésre szintén a 30/437-67-80-as, illetve a 30/426-02-70-es telefonszámon lehet. Illetve vállalják azt is, hogy házhoz viszik a kezelést, akár Hódmezővásárhelyen, akár Makón, erről is érdeklődhetnek telefonon.

Látogassanak el a szalonba, javítsanak egészségi állapotukon, előzzék meg a betegségeket, szépüljenek, lazítsanak és érezzék jól magukat!

Kiskata