Egy különleges, autentikus alapokra épülő előadást láthattak a Bessenyeibe látogatók szombaton. A flamenco tánc –és zenei koprodukció azonban a látványon túl komoly mondanivalóval bír. – Azt hangsúlyozzuk, hogy bárhová és bármilyen körülmények közé születünk a világban, vannak érzelmek és élethelyzetek, amelyeket megtapasztalunk. Ilyen például a csalódás, az újrakezdés, a szerelem, de ide sorolhatjuk a születést és a halált is. Ezeket próbáljuk kifejezni a flamenco táncokkal, amelyek során egy-egy sóhajjal emeljük ki őket – mondta portálunknak Pirók Zsófia, flamenco táncművész, rendező.

Az előadásban magyarok mellett spanyol művészek is szerepelnek. A mediterrán hangulatot magyar folklórral ötvözik, ez adja a műsor egyik különlegességét.

A Suspiros-sóhajokat tavaly egy turné keretében már az ország több pontján bemutatták, de egy madridi fesztiválon is a színpadra léptek vele.  A jövőben több magyar városba elviszik.

Pirók Zsófia hozzátette, boldog, hogy Hódmezővásárhelyre is eljutottak, ugyanis édesanyja, Lippai Andrea táncművész kötődik a térséghez és az egyik tag, Szokolay Balázs idevalósi.

Flamenco ének: Cristina Soler (Sevilla)

Flamenco gitár: Juan José Bando (Sevilla)

Ütőhangszerek: Tar Gergely

Hegedű, ének: Szirtes Edina Mókus

Tánc, koreográfia, ötlet, rendezés: Pirók Zsófia

 

Megyeri József

Fotók: Sz. Viktor, Megyeri József