Benkő Zsolt önkormányzati képviselő várta a batidai és környékbeli lakosokat egy beszélgetésre kalács és üdítő mellett. Rendhagyó volt tehát a fórum, azonban nem előzménytelen, ugyanis Bálint Gabriella (hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő) már szervezett korábban hasonlót, ahonnan Benkő Zsolt is merítette az ötletet:

##audio:2777##

A gyermekeknek rajzos, képösszerakó, fejlesztő programokat tartottak, míg a felnőtteknek lehetősége nyílt Batida aktuális kérdéseinek egyeztetésére.

Itt a problémák visszatérő témája a következők voltak: mivel nagy zöldterülettel rendelkezik a környék, így ez mindig feladatot ad az önkormányzatnak, hogy rendben tartsa. „A közösség szempontjából Batidán rendkívül fontos a volt iskola, óvoda épülete, valamint az olvasókör épülete is. Én mindenképpen támogatni fogom, hogy a közösségi tér energetikai felújítására kerüljön sor” – fogalmazott Benkő Zsolt. Évek óta várat magára a játszótér megújítása is, és a Vásárhelyi utca leromlott állapotán való változtatás is indokolt lenne. Ezzel kapcsolatban a képviselő úgy nyilatkozott, hogy „nagyon fontos, hogy az önkormányzat megfelelő forrást találjon a következő időszakban arra, hogy ennek az utcának a felújítása megkezdődjön”. Azonban arra a kérdésünkre, hogy mikor lesznek az egyes problémákra konkrét lépések Benkő Zsolt úgy fogalmazott: „Nem tudom”.

A megjelentek kellemes hangulatban tudták átbeszélni az őket foglalkoztató kérdéseket.

 

 

G.