A Csongrád Megyei Közgyűlés soron következő ülését pénteken a makói Korona Konferenciaközpontban rendezték meg. – Elkezdtünk egy úgynevezett megyejárót, népszerűbb nevén egy roadshow-t, mindig más településen tárgyalunk, voltunk már Mórahalmon, Szegváron, Szentesen, Csongrádon, most Makót választottuk – nyilatkozta Kakas Béla. A közgyűlés elnöke kiemelte: a legfontosabb napirendjük egyike a tavalyi zárszámadás volt: több mint 81 millió forintos tartalékkal tudnak gazdálkodni.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének legutóbbi rendezvényén jutalmazták Kakas Bélát. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke rangos kitüntetést, a TÖOSZ Aranygyűrűjét vehette át az önkormányzatok érdekében hosszú idő óta végzett következetes és eredményes munkájáért. Ennek kapcsán a pénteki ülés házigazdája, Farkas Éva Erzsébet polgármester külön is köszöntötte az elnököt.

Az idei költségvetésről is tárgyalt a közgyűlés. A tervezett szerint közel 278 millió forint lesz az önkormányzat működési bevétele, a kiadás viszont 340 millió. Finanszírozási bevételként pedig 360 millióval számolnak. A Területi Operatív Program (TOP) keretében sikerül majd számos olyan beruházást megvalósítani a megyében, ami támogatás nélkül nem menne.

A TOP egyik nyertese Makó, hiszen jelentős összeg érkezik a városba különféle fejlesztésekre. – Nagyon köszönöm a közgyűlés tagjainak azon munkáját, melynek eredményeképpen városunkba az elkövetkezendő három évben majd 3 milliárd forint forrás jut – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az összeget gazdaságélénkítésre, infrastrukturális fejlesztésre fordítják, amiből nem csupán Makó, hanem a kistérsége is profitálhat. A várható fejlesztések részleteit Farkas Éva Erzsébettől hallja:

##audio:2773##

Munkatársunktól. K.