A legszebb dolog megöregedni azzal, akit az ember szeret… Kovács Ernő és felesége, Jusztika hatvan éve élnek egymás mellett szeretetben. Apró csoda, de a legigazibb ezen a földön.

A csomorkányi olvasókörben ismerkedtek meg, ahol egy szerepjátékban vettek részt: nem alakítottak egy párt, de utána Ernő bácsi hazakísérte Jusztika nénit. Így kezdődött a boldogság. Egy gyermekük született, Ernő, aki két kisunokával, a 14 éves ikrekkel, Rebekával és Benedekkel ajándékozta meg a házaspárt.

– Nagyon szeretem a fiamat, imádom a menyemet, az unokáimat, és nagyon szeretem a férjemet, nem tudom mással elképzelni az életemet, és azon imádkozom, hogy sokáig éljünk még, hogy éljünk együtt, ne kelljen külön élnünk egymástól – mesélte Jusztika néni. Ernő bácsi a meghatottságtól kicsit szűkszavúbban nyilatkozott, de annyi kiderült, hogy sok minden jó volt ebben a 60 évben.

Az ünneplés része volt, hogy újból fogadalmat tettek egymásnak az anyakönyvvezető előtt, a végén pedig a gyűrűk felhúzása sem maradt el. Családtagoktól, közeli barátoktól körülvéve mondták ki újra egymásnak a boldogító igent.

Még sok boldog évet kívánunk nekik!

ÉR.