– A hagyományokhoz híven most is megrendeztük a diáknapunkat, korábban ezt az intézményben tartottuk, de néhány éve átkerült a Hagymatikumba – tudtuk meg Szabó Edittől, a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatóhelyettestől. Egy korábbi sikeres pályázatnak köszönhetően választhatták új helyszínként a fürdőt.

Közel háromszáz galambos diák tölthetett egy vidám napot a Hagymatikumban. A korábbi esztendőkben a strandon különféle sportvetélkedőkön, így fociban, röp- és kosárlabdában mérhették össze a tudásukat. – Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, így most a kültéri programjaink elmaradtak – folytatta az igazgatóhelyettes.

Az épületben azonban számos lehetőség várta őket, természetesen a fürdésen kívül is. Így többek között pingpongozhattak, csocsózhattak, kártyázhattak, sakkozhattak. Az iskolában gépészetoktatás is folyik, így az azt tanulóknak megengedték, hogy megnézzék közelebbről a fürdő gépházát. Emellett vetélkedőket is szerveztek, de volt süteménysütő verseny is.

Bereczki Richárd már letette a szakmát, így elsős az érettségizős osztályban. – Érdekelt a gépi forgácsolás, ezért választottam a Galambot – tudtuk meg a szegedi fiatalembertől, aki már öt esztendeje Makón él. Richárd már túl is jutott az egyik versenyen, első lett pókerben. Természetesen nem pénzben, hanem szigorúan csak zsetonban mentek a fogadások.

Munkatársunktól. K.