A makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium utolsó középiskolai ballagását tartották pénteken. Ugyanis szeptembertől már nem indítanak gimnáziumi képzést az intézményben. – Nem könnyű, hiszen ezen az ünnepségen egy korszak is lezárult az életünkben, de ezzel most nem kell foglalkozni, hiszen ez a rendezvény most is a végzőseinkről szól – fogalmazott Szűcs Péter. Az igazgató hozzátette: a tizenhat ballagó diákjukat újtukra engedik, annak reményében, hogy megállják a helyüket az életben.

A 12. G névsora: Bajusz Bence, Benke Alexa, Győrfi Mónika, Gyüre Laura, Horváth Szilvia, Joó Szilvia, Kádár Johanna, Lakatos Balázs, Netedu Bianca, Oláh Gábor, Szabó Dóra, Takács Helga, Túri Dzsenifer, Túri Szilveszter, Vajda Rubina és Zharki Adriana. Osztályfőnök: Tichy-Rácsné Bodré Ágnes, helyettes osztályfőnök: dr. Páliné Brunner Éva.

A hagyományokhoz híven, miután a végzősök megkapták a tarisznyájukat, átvették a virágjaikat és körbejárták az iskolájukat, a Szent István király plébániatemplomban szentmisén is elköszöntek tanáraiktól, illetve a többi évfolyamtól. Az igazgatói búcsúbeszédben azt a bíztatást kapta a 16 diák, hogy merjenek dönteni, hiszen az élet nem matematika, ezért mindig van benne egy kis bizonytalanság, de vállalni kell a kitűzött célokat.

– A tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szeretném folytatni, s azon belül is a germanisztika szakon – árulta el az egyik ballagó diák. Zharki Adriana nagyon szereti a nyelveket – a német mellett angolul és franciául is tud – , ezért tervei között szerepel, hogy a diploma megszerzése után tanár lesz vagy esetleg tolmács. Adriana pénteken egy kicsit izgatott volt, egyben egy kicsit szomorú is, hiszen el kellett hagynia egykori iskoláját, volt osztálytársait, akikkel nagyon összebarátkozott.

Munkatársunktól. K.