Újvároson folytatódott Makón a tavaszi lakossági fórumok sora. A Szikszai György Református Általános Iskola ebédlőjében Kádár József települési képviselő beszélgetett a városrész lakóival. Elsőként Farkas Éva Erzsébet polgármester számolt be a várost érintő nagyobb beruházásokról, így a Hagymatikum bővítéséről, a Makovecz-könyvtár építéséről, az ipari park fejlesztéséről, a belváros megújulásáról. Az eseményen Czirbus Gábor alpolgármester is rész vett.

Kádár József a választókerületét érintő ügyekre is kitért, így többek között a Búza utcai játszótér megújulására is. – Hiába teszik rendbe a játszó gyerekeket óvó kerítést, valakik mindig szétverik, ez ellen is fel kellene lépni – szólalt fel a fórumon Szabó Zoltánné. A képviselő szerint erre megoldást jelenthetne, ha térfigyelő kamerát szerelnének fel a közelben. A városrészben nemrég megvalósult fejlesztésekről hallja Kádár Józsefet:

##audio:2762##

A házigazda, vagyis az iskola vezetője, Kotormán István is kéréssel fordult az önkormányzathoz. – A Justh Gyula és a Nagycsillag utca találkozásánál egy zebrát kellene kialakítani, valamint egy sebességkorlátozó táblát elhelyezni, mert a diákok itt mennek át az úttesten és egyelőre ez nagyon balesetveszélyes – mondta a lelkész-igazgató. Azt a választ kapta, hogy a polgármesteri hivatal már ez ügyben felvette a kapcsolatot az út kezelőjével, de nem egyszerű a helyzet, mert közvilágítást is ki kell ahhoz itt építeni, hogy szabályos legyen az átkelőhely.

Kovács Mihályné azt szeretné, ha a Vásárhelyi utca egy kis szakaszán, a Búza utca környékén kijavítanák a nagyon rossz minőségű járdát. Más pedig azt kifogásolta, hogy a Vásárhelyi utca 15-ös és 17-es számú ház előtt egyáltalán nincs járda. Az újvárosi gyermekorvosi rendelő elé parkolót kértek a fórum résztvevői. Ezt úgy lehetne megoldani, ha lefednék a vízelvezető árkot, s azon épülne meg a parkoló. Javaslatként az is szóba került, hogy mintegy 50 méterre a rendelőtől az úttest annyira széles, hogy egy kisebb leállót lehetne kialakítani.

Munkatársunktól. K.