Mátray Attila a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy a Nemzetiségügyi bizottság szervezésében rendezték meg a I. Csongrád megyei Bűnmegelőzési konferenciát, melynek során minden Csongrád megyei rendőrkapitányság képviseltette magát. Mind a nemzetiségi önkormányzat, mind a kapitányságok részéről akadtak megbeszélnivalók, és ez a konferencia otthont is adott az eszmecseréknek.

Programokat is szerveznének, amelyekkel szintén felhívnák a figyelmet a bűnmegelőzésre. Tolerancia napokat tartanának, amelyeken a drogprevenciót helyeznék előtérbe, és már a fiatal (13-14 éves korosztályt) szeretnék a helyes életmódra nevelni.

Palicz András rendőr ezredes, a Makói Rendőrkapitányság vezetője kifejtette, hogy nagyon örül az együttműködésnek és bízik benne, hogy innentől kezdve minden évben meg tudják majd rendezni ezt a konferenciát. Szabó Zsolt rendőr alezredes, a Kisteleki rendőrfőkapitány elmondta, hogy úgy érzi a települések és a rendvédelmi szervek eddig is mindent megtettek azért, hogy eredményesen tudjanak együttműködni, innentől kezdve azonban a szóban megbeszéltek szerint fog haladni a munka. A cél az lenne, hogy a településeken élő különböző kissebségek békében tudjanak egymás mellett élni.

Leginkább a lopások, csalások, és a drog jelenlétének visszaszorításán fáradoznak majd, tervben van, hogy az iskolás gyerekek börtönviselt emberekkel találkoznak majd, mint elrettentő példa. A konferencián megbeszéltek szinte a mai nappal életbe is lépnek.

sk