A pályázatnak köszönhetően – amelyen már sokadik éve vesz részt a Németh László Gimnázium és Általános Iskola – ezúttal a 7.b osztály utazhatott határainkon kívülre április 6. és 8. között, összesen 37 diák és 4 tanár.

A három napos program során meglátogatták Mikszáth Kálmán házát Szklabonyán, a Madách család kastélyát Alsósztregován, megnézték Krasznahorka büszke várát és izgalmas túrát tettek a Buzgó barlangban tudtuk Gálné Horváth Ildikótól, a Határtalanul pályázatért felelős pedagógustól.

Kis Dominika is ez utóbbit emeltek ki a rengeteg élmény közül: csodálatos cseppköveket nézhettek meg a túra során. A diáklány kiemelte még a helyiek kedvességét, valamint a tájszólás szépségét.

Térkép segítségével felfedezték a diákok 7-8 fős csoportokban Rimaszombatot és Rozsnyó városát. Megtekintették az Andrássy család kastélyát Betlérben, ellátogattak Eperjesre, Kassára, ahol megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc sírját.

A szállás Várhosszúréten volt, ahol találkoztak és közös programot szerveztek az ott működő magyar iskola diákjaival.

A csütörtöki foglalkozáson a résztvevő diákok prezentációkon keresztül számoltak be társaiknak élményeikről, amelyről egy totót is kitölthettek.

ÉR.