2016. 03. 01- én a Hódmezővásárhely, Kálvin János téri körforgalomban egy SCANIA tip. nyerges vontató 1x 2 m méretű vasbeton lapokat szállított, ezekből 5 db leesett és az elválasztó korlátot összetörte. Az eset során más jármű nem sérült, személyi sérülés nem történt.

2016. 03. 02- án a Hódmezővásárhely, József Attila utcában egy családi házban idős hölgy rosszul lett, mozogni nem tudott, ismerősét telefonon értesítette. Részünkről a lakás felnyitását kérték.

2016. 03. 04- én a Mártély, Rákóczi téri családi házban hat fős család három tagja rosszul lett, szén monoxid gyanúja miatt riasztottak bennünket, az ingatlan árvizsgálása során szénmonoxid koncentrációt nem volt kimutatható. Gázszolgáltató szakemberei is végeztek méréseket, ill. átvizsgálták a lakást és a gázfogyasztó készülékeket, eltérést nem tapasztaltak, a szénmonoxid mérgezés gyanúját teljes mértékig kizárták. A helyszint a rendőrségnek átadtuk.

2016. 03. 06- án a Hódmezővásárhely, Andrássy úton egy üzlet tűzjelzője bejelzett. Az épületbe bejutni nem tudtunk, tűzre, füstre utaló nyomot nem találtunk, az eset téves jelzésnek bizonyult.

2016. 03. 11- én A 47. számú főút 209 kilométerszelvényében Szeged irányába tartott egy mezőgazdasági vontató melynek rakománya 6 db. 1 m3-es IBC tartály volt. Az egyik tartály sérülése következtében ismeretlen eredetű folyékony anyag folyt az úttestre. A fuvarokmányok és az annak részét képező biztonságtechnikai adatlap alapján a szállított anyag folyékony műtrágya volt.  A Katasztrófavédelmi Mobil Labor az anyagot azonosította, ami nem minősült ADR szerinti veszélyes anyagnak. A tulajdonos által a sérült IBC tartályból az anyag átfejtésre került egy másik tartályba. A kifolyt anyagot a közútkezelő az útpályáról felitatta, majd ezt követően az útpályát megtisztították.

2016. 03. 14- én a Hódmezővásárhely, Városház utca 1. sz. alatt a 2. emeleti mosdóban egy vízcső elrepedt, emiatt nagymennyiségű víz folyt ki az épületben. Az elfolyás érintette a kiépített tűzjelző rendszert is, amely ezért bejelzett. A repedt csőrészt kiszakaszoltuk. A helyszínre érkező vagyonvédelmi járőrszolgálat a jelző- és riasztórendszert leállította, a helyszínt részükre átadtuk.

2016. 03. 19- én a Hódmezővásárhely, Szoboszlai utca- Csomorkányi utca kereszteződésében kettő személygépkocsi ütközött. Az egyik gépjárműben 2 fő beszorult, feszítő- vágó berendezés segítségével kiszabadítottuk, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadtuk őket. Az egyik sérültet ellátás után elszállították, a másik sérült életét vesztette. A beavatkozás teljes útzár mellett zajlott. A helyszínt a rendőrség munkatársainak átadtuk.

2016. 03. 29- én a létra szerünket segítség nyújtás céljából Szentesre riasztották a Koszta József utcába, ahol társasházi lakásba segítettünk bejutni.

Szilágyi Szabolcs

tűzoltó hadnagy