„Nem könnyű megfogalmazni, hogy milyen érzések vannak most bennem, de ennek az eredménynek egy nagyon hosszú előzménye van. Szabó Tamás egyesületünk nevelése, és az idő múlásával kikoptak mellőle azok a sportolók, akik segítették volna a felkészülését. Beköszöntött egy profi szellem az országba, erre nekünk is szükségünk volt, és így került hozzánk Máté Hunor pontosan egy éve. Neki az volt itt a feladata edzőként, hogy egy csapatot alkosson.” – tudtuk meg Szentkereszty Szabolcstól.

Hunor érkezésével, nemhogy csökkent ennek a kritikus korosztálynak (serdülő, ifi) a száma, hanem inkább gyarapodott. Ez betudható Máté Hunornak, ő vonzott ide embereket, ezzel együtt a saját nevelések is megerősödtek. Tizenöt gyermek indult el a győri OB-n a hétvégén, és egyszerűen remekeltek Hunor vezetésével.

„Hódmezővásárhelynek Miksi Richárd személyében van egy olyan úszója, akinek a júliusi Ifjúsági EB-n indulnia kell. A szövetségi kapitány a Vásárhelyen júniusban tartandó OB-n hirdet majd keretet, és Ricsinek ott kell lennie.” – tette hozzá az elnök.

Arról, hogy kinek mekkora esélye van, vagy melyik nemzettől kell tartania igazán a helyieknek majd júliusban, arra még az elnök sem tudott válaszolni. Kérdésemre azt válaszolta, leginkább a stopperórától kell félnünk.

sk