A Szolnok elleni mérkőzéssel kezdődött a hétvégi csörték sora. Kasza Dánielék három negyedet is végig uraltak, így sikerült akkora előnyt kialakítaniuk, hogy a záró játékrészben, habár kettő találattal kevesebbet szereztek, mint a Szolnok, mégis bőven, négygólos fórral nyerték a meccset.

HSA 2003 – Szolnok 13-9 (2-1, 4-2, 5-2, 2-4)

Sok pihenésre nem is volt ideje a srácoknak, hiszen három óra hosszával később már az egriekkel csatázhattak. Ezúttal egy sokkal szorosabb mérkőzést láthattak a nézők. Szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek, mindösszesen a második negyedben nyújtott jobb vásárhelyi teljesítmény döntött a pontok sorsáról, ekkor Kasza Dániel és Makán Róbert voltak eredményesek – rajtuk kívül ezen a meccsen Nagyistók Balázs és Zsoldos Kádár István járultak gólokkal a győzelemhez.

ZF-Eger – HSA 2003 6-8 (2-2, 0-2, 2-2, 2-2)

Vasárnapra két mérkőzés maradt. A könnyebb az első találkozó, a Szentes elleni volt. Kasza, Kudella és Nagyistók góljaival ugyanis az első játékrészben 0-4-et mutatott az eredményjelző a hazaiak javára. A második részre ugyan megrázták magukat a szentesiek, de az egy gólos előny csak arra volt jó, hogy összesítésben zárkózzanak kicsit. Ráadásul a fordulás utáni 7 perc ismét a HSA-é volt, így a végén már csak az előnyt kellett tartaniuk, ami sikerült is. Újabb pontokkal gazdagodott a csapat.

Szentes A – HSA 2003 8-12 (0-4, 3-2, 3-5, 2-1)

A java a végére maradt. Az utolsó meccset ugyanis a nagy vetélytárs SZVPS következett. A szegediek az előző fordulóban elvették Kasza Károly tanítványainak veretlenségét. A szegediek tulajdonképpen magabiztosan hozták a meccset. A támadásaik nagy része jól végződött, de a védelem is hatástalanítani tudta a vásárhelyieket. A végén dupla annyi gólt vágtak, mint amennyit kapta.

HSA 2003 – SZVPS 6-12 (2-4, 1-4, 1-0, 2-4)

A HSA így négy meccsből hármat tudott nyerni, amivel továbbra is vezetik a tabellát. Legközelebb, a bajnokság 6. fordulójában május 21-22-én Nagyváradon folytathatják a küzdelmeket.

szcs