A makói önkormányzat megújult formában hirdette meg a Best of Makó turisztikai védjeggyel ellátott pályázatát. A legjobbaknak járó elismeréseket ünnepélyes keretek közt szombaton adták át a vállalkozók estéjén. – A korábbi esztendőkhöz képest most csak három vállalkozást díjaztunk, de ők 150-150 ezer forintot is kaptak, melyet marketing célokra fordíthatnak – fejtette ki Farkas Éva Erzsébet polgármester.

##audio:2715##

Egyéb szolgáltatás kategóriában a Szent Gellért Borház és Vendégfogadót jutalmazták, a díjat az ügyvezető, Mihály Zoltán vette át. A szálláshely kategóriában az Autóscsárda – Panzió részéről Szabó Norbert, a vendéglátásban pedig a Rocco Étterem kapta a Best of Makó 2016 díjat, melyet Udvari Péterék érdemeltek ki. A vendéglátásban különdíjat is kiosztottak, melyet a Gyöngy Cukrászdát üzemeltető Nagy család kapott. A különdíjat a védjegy fővédnöke, Karkas Mihály, a Givaudan makói gyárának igazgatója ajánlotta fel.

A Best of Makó díjakat a vállalkozók estjén adták át. Tóth István, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke elmondta: a turizmus Makón is fellendülőben van, hiszen egyre több vendég érkezik a városba, ezért fontos, hogy ők minél színvonalasabb körülmények között töltsék itt az időt. A versenynek köszönhetően a vállalkozások mindent megtesznek annak érdekében, hogy megkaphassák ezt a védjegyet.

A másik újdonság maga a helyszín volt. A  Bodrogi Bau Építőipari és Szolgáltató Kft.-nek köszönhetően a teljesen felújított Vigadóban fogadták a vendégeket. – Egykoron ebben az épületben nagy mulatságokat rendeztek a makóiak, szeretnénk, ha mostantól újból feléledne ez a szép hagyomány és a helyiek, valamint vendégeik számára egy új közösségi térrel gyarapodna a város – mondta köszöntőjében a cég ügyvezetője, Bodrogi Ferenc.

##audio:2716##

Munkatársunktól. K.