Egy nagyon érdekes felmérés szerint az emberek több mint fele a tisztaságot társítja a higiéniával. A csillogó tisztaság nem feltétlenül jelent higiénikus környezetet (hiszen pl. a baktériumok nem láthatóak). Gondoljanak bele, hogy mit várnak el a takarítástól a kávézóban, étteremben, könyvesboltban, szállodában vagy épp a kórházban?

A megfelelő higiénia elérésére egy jól alkalmazható módszert ajánlunk, ami bárki számára elérhető és nem jelent plusz kiadást a családnak.

E a módszer a 4 szín technológia.

Ez azt jelenti, hogy az otthonunkban lévő különböző típusú helyiségeket különböző színű eszközökkel takarítjuk.

Piros színt csakis kizárólag a wc-ben használjuk. Tehát van egy piros kesztyünk, piros törlőkendőnk vagy piros szivacsunk és egy piros kisvödrünk, amikkel csak és kizárólag a wc-t takarítjuk. Mivel a piros színű szivaccsal csak a wc-ben takarítunk, ezért az kizárt, hogy a wc-ből bármi átkerüljön az étkezőasztalunkra.

A következő szín a sárga. A sárga törlőkendővel, szivaccsal, és kisvödörrel dolgozzunk a fürdőszobában. Nagyon sok helyen együtt van a wc és a fürdő, és még ilyenkor sem keverjük össze a színeket: a wc-t és környékét pirossal, az egyéb felületeket a sárga színű eszközökkel tisztítsuk.

Harmadik szín a zöld. Ezzel a színnel a konyhában és az étkezőben, tehát az ételek környékén dolgozzunk. Használjunk zöld kesztyűt, zöld szivacsot, törlőkendőt és zöld kisvödröt.

Az utolsó a kék szín. Kék színű kesztyűt, kék kendőt, kék vödröt használjunk általános portörlésre a lakás egyéb helyiségeiben.

Megfigyelhetjük, hogy ha vastag kesztyűt keresünk, akkor az piros vagy zöld színű, éppen azért, mert ez a két hely, ahol a legerősebb vegyszerekkel találkozhatunk.

Nem professzionális eszközökről beszélünk, hanem a boltokban kapható termékekről. Nézzenek csak körbe az otthonukban! Szinte biztos, hogy ilyen szivacsok vagy törlőkendők vannak otthon, de eddig nem tudták, hogy miért pont ilyen színűek.

Természetesen ezeken kívül használhatunk speciális feladatokra külön rongyokat is.

Ilyen például a kuka takarítás, cípő pucolás.

Következő héten a portörlésről fogunkk elárulni egy-két érdekes trükköt.

A BarZak takarítószolgálatról további információt talál a következő fórumokon:

www.barzaktakaritas.hu

www.facebook.com/barzaktakaritas