„Nagyon örvendetes, hogy eddig 660 érvényes nevezés érkezett a versenyre, 50 csapat és 550 egyéni induló személyében. Ebből 350-en félmaratont fognak futni, és még nagyjából negyven embernek lesz lehetősége a helyszínen is nevezni. „- mondta el Petróczki Ádám főszervező.

##audio:2702##

A legtöbb versenyző természetesen Vásárhelyi, de érkeznek Orosházáról, Kecskemétről és a határon túlról is a futni vágyók. A verseny szervezője a Hód-Mentor sport és műpártoló egyesület, de természetesen széleskörű összefogásra volt szükség egy ilyen versenyhez. Száztíz önkéntes fog majd részt venni a verseny napján, akikből több mint hatvan középiskolás. A rendőrség is kiemelt pártolója a versenynek, ők fogják majd biztosítani a verseny zavartalanságát.

A legkisebbeket 300 méteres táv fogja várni a Kossuth- téren a verseny napján, a nagyobbakat és az iskolásokat 3,5 km táv várja. Az edzettebb futók 7 km-en vethetik be magukat, a vérbeli versenyzők pedig a félmaratonon mutathatják meg, hogy mit tudnak. Minden versenyző egyedi rajtszámot kap majd, a hosszabb távokon pedig chipes időmérést alkalmaznak majd.

A verseny Almási István megnyitójával kezdődik majd, ő a fővédnöke s megmérettetésnek, és fontos megemlíteni, hogy a rengeteg támogató közül Hódmezővásárhely önkormányzata az egyik legfontosabb szponzor.

A versennyel együtt járnak bizonyos közlekedésbeli változások: április 24-én a futás időtartama alatt a Városháza és a Tóth Sándor utca teljesen le lesz zárva fél 10-től 14:00-ig. A részletes lezárások megtalálhatóak a www.hodfutofesztival.hu weboldalon.

Egész nap frissítőkkel, étellel-itallal várják majd a megjelenteket a szponzorok jóvoltából.

sk