Mint emlékezhetünk rá tavaly éppen a bonyhádiak ütötték el Vas Péteréket a bajnokság döntőjébe jutástól, sőt az idei Hepp Kupa final four-tól is. Azóta azonban nagyot fordult a világ mindkét együttessel, egyik félnek sem sikerült bejutni a legjobb nyolc közé, így most a középházban csaphatnak össze. A tét pedig nem más, mint hogy ki mehet tovább a kilencedik hely felé vezető úton. A Bonyhád jobban szerepelt az idei kiírásban, mint a kék-sárgák, nyugaton ugyanis az ötödik helyet csípték el, mindössze egy vereséggel lemaradva a top 8-ról.

Cziberéék nem voltak ennyire közel a felsőházhoz, nem ez volt a legjobb alapszakaszuk. Hullámzó teljesítménnyel, a MEAFC-cal és a Honvéddal azonos mutatóval, körbeveréssel zártak a nyolcadik helyen. Ahhoz, hogy a kilencedik helyért meccselhessenek a következő körökben mindenképpen le kellene gyűrniük a Metal-Work Bonyhádi KSE-t. Ehhez azonban mindenképpen semlegesíteniük kell Tömösváryt, aki mellett nem szabad megfeledkezniük a tavaly kellemetlen perceket okozó Jillingről, vagy éppen a mérkőzésenként majdnem 4 dobást blokkoló Hegedűsről sem.

A Vásárhelyi Kosársuli – Bonyhád elleni találkozója 2016. április 15-én pénteken 18:30-kor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A találkozóra az MMBF Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően a belépés ingyenes.

Forrás: Martonosi János