Éjszaka északkeleten, keleten szakadozott lesz a felhőzet, a Duna-Tisza közén egy-egy zápor előfordulhat, a Dunántúlon túlnyomóan derült idő várható.

Kedden délnyugaton gyengén felhős, napos idő várható, az ország más részein az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, elsősorban északkeleten, északon valószínű helyenként záporeső.

Az élénk, északkeleten néhol erős északi, északnyugati szél éjszakára mindenütt mérséklődik, kedden megélénkül, délnyugaton megerősödik a délnyugati, nyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 18 és 25 fok között alakul.

Szerdán a kezdeti naposabb idő után délutántól már több lesz a felhő, elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 26°C között alakul.

Csütörtökre egy hidegfront érkezik megerősödő, helyenként viharossá fokozódó széllel, esővel, záporokkal, zivatarokkal. Visszaesik a hőmérséklet is, 15-22 fok közötti maximumokra van kilátás.

Pénteken eleinte még északkeleten eshet, majd ott is csökken a felhőzet, délután azonban északnyugaton ismét előfordulhat zápor, zivatar. Időnként élénk lesz a szél. Hajnalban 4-11, délután 17-22 fok várható. A hétvége időjárása is a változékonyság jegyében telhet.

Forrás: hirado.hu