A verseny egyik kuriózuma, hogy a román versenyzők 3 nagyvárosból Bukarestről, Temesvárról, Szatmárnémetiből jöttek. Volt olyan versenyszám, ahol több volt a külföldi versenyző, mint a magyar.

Péntek délelőtt a törpici fiúk versenyével kezdődött el a hétvége. 42 induló nevezett, köztük 9 vásárhelyi fiú. Közülük Gémes Ádám és Juhos Benedek egy győzelemre került csak a 8-as döntőtől, így az értékes 10-ik és 15 helyen végeztek.

A törpici lányok versenyében 25 induló között két vásárhelyi lány volt. A lányok nagyon ügyesen versenyeztek. Hudák Anna az előkelő 13-ik helyen végzett, neki ez az eddigi legjobb helyezése, ezért külön gratulációt érdemel. A nap legjobb vásárhelyi eredményét Molnár Réka érte el, aki az egész nap folyamán kimagaslóan teljesített. A csoportkörben csak egy veresége volt és a direkt kieséses tábla küzdelmeiben pedig rendre nála magasabban rangsorolt versenyzőket vert meg szoros asszókban, és a döntő ütközetben is csak hosszabításban egyetlen találattal maradt alul.

Egy elveszített döntő után sokszor nehéz örülni, de a dobogóra állva már tudott Réka mosolyogni és örülni a számunkra nagyon szépen csillogó ezüstéremnek és kupának. Nagyon bízunk benne, legközelebb már a dobogó legtetejére is fel fog tudni állni fiatal tehetségünk Molnár Réka.

Péntek délután a felnőtt B kategóriás versenyszám következett. Itt komoly 30 fős mezőny jött össze, szintén román indulókkal. A román versenyzőkről csak annyit, hogy most jelenleg edzői státuszban dolgoznak, azonban korábban a román ranglista vezetői voltak és több világversenyen értek el kimagasló eredményeket.

A versenyen 3 vásárhelyi fiú képviseltette magát. Miskolczi Tamás és Tóth Gergely az idei évben az Országos Kadet Csapatbajnokságon elért bronzérmével már letette a névjegyét az asztalra. Most a felnőttek között egy B kategóriás versenyen mutathatták meg, mit is tudnak igazán. Tóth Gergely a debreceni 8-ik helyezése után itt is jól kezdte a versenyt, neves versenyzőket verve meg a csoportküzdelmek alatt, azonban a tábla sorsolásánál nem járt szerencsére, így a B kategóriás ranglista 3-ik helyezett Sághy Ervintől vereséget szenvedett.

Miskolczi Tamás ellenkező versenyt futott. A csoportkörben, talán kicsit megilletődve a felnőtt versenyzőktől, közepes teljesítményt nyújtott. Azonban szerencsés sorsolást kapott és olyan magasabban jegyzett versenyzőket kapott ellenfélként a továbbiakban, hogy összeszedett, taktikus és jó vívással egészen a 8-as döntőig jutott el, ahol, egy másik vásárhelyi versenyzőnk, Sápi Ferenc állította meg.

Végül de nem utolsó sorban Sápi Ferenc, aki már sok B versenyen bizonyította, hogy ebben a versenysorozatban neki a dobogón a helye. Ez most sem volt másként. Versenyzőnk az elmúlt szombaton a Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságon vett részt, ahol nagyon rosszul ment a vívás számára és elmondása szerint talán a fáradtság, talán az elhibázott csoportkör is szerepet játszott abban, hogy a 8-as döntőben jutásért 15-7 es vereséget szenvedett Valicsek Pétertől, aki válogatott kerettag versenyző és az idei évben több világkupa versenyen is részt vehetett.

A hibákból tanulva, edzésben maradva és kipihenten vágott neki versenyzőnk a B felnőtt versenynek. Egész nap magabiztos vívást bemutatva álhatott fel a dobogó 3-ik fokára, és azt mondhatja el magáról, hogy a versenyen csak román versenyzőtől kapott ki, magyartól nem. Az, hogy a volt korábbi válogatott vívótól komoly csatában végül 15-7 arányú vereséget szenvedett igenis szép teljesítmény.

A mostani hétvégén pedig városunk ad helyszínt a Gyermek Országos Egyéni és Csapatbajnokságnak, ahol versenyzőink nagyon szép hétvégét zárhatnak, ha tudásuknak megfelelően fognak vívni. Várunk minden kedves érdeklődő vásárhelyit a Vivócentrumba!

Eredmények:

Polaris-Nord Kupa Törpici lány tőr:

1.Terjék Tímea Honvéd

2. Molnár Réka Csomorkány

3. Galambos Nóra Törekvés

3. SZURMAI Laura UTE

13. Hudák Anna Csomorkány

 

Polaris-Nord Kupa Felnőtt B kategóriás férfi tőr:

1.Balázs Péter Terézváros

2 Teaca Iulian TEMESVÁR

3 Moisuc Teofil TEMESVÁR

3 Sápi Ferenc Csomorkány

8 Miskolczi Tamás Csomorkány

12 Tóth Gergely Csomorkány

Forrás: Magyary Ágnes