A műsorban elhangzott, hogy az egyesületüket 2008-ban alapították azzal a céllal, hogy tevékenységükkel népszerűsítsék a lósportot, a lóval kapcsolatos egyéb tevékenységeket. Erre több fórumot is biztosítanak, ilyen lehetőség például a gyermekek lovagoltatása, amellyel kapcsolatban Gilinger Alíz úgy fogalmazott a műsor során, hogy az alsó korhatárt a 4-5 éveseké. „Itt nem csak lovaglásról van szó, hiszen hozzátartozik a lovakkal való foglalkozás is, a lovak ápolása, felszerelése, minden, ami a lóhoz tartozik” – fogalmazott.

Az egyesület munkájában Görbe Sámuel a fogatosoknál veszi ki a részét, ugyanis – mint elmondta – korábban ő is versenyzett: „Igazából az elszántság az ugyanakkora kell, mint egy hobbilovasnak, mert hogyha valakinek nincs elszántsága, akkor hiába kezd el fogatozni, akár lovagolni”.

Az egyesület ezen tevékenységek mellett programokon is részt vesz, valamint a több tízéves hagyományokkal bíró lovasversenyeket is folytatják, szervezik. „Kezdetben még egynaposra szervezték anno a makói programot, azonban a verseny kinőtte magát, és így mára már kétnaposra tervezzük. A szombati napon szokott lenni a díjugratás, a vasárnapot pedig a fogathajtás tölti ki általában – fogalmazott Góg Csaba, az egyesület elnöke a műsorban. A lovasversenyt augusztus végére igyekeznek ütemezni évről évre.

Amennyiben érdeklődik a lovak iránt, akkor érdemes meghallgatni 22 órától műsorismétlésünket a rádióban, vagy akár itt, ugyanis sok érdekességről szó esik.

 

 

G.