Szivárgó ammónia miatt sérült meg egy ember pénteken délután Szegeden, a Széksósi úton. Egy hordóból folyt ki a szúrós szagú, folyékony halmazállapotú veszélyes anyag. A helyszínre a szegedi tűzoltók három egységét, valamint a katasztrófavédelmi mobil labort riasztotta a főügyelet. Az egységek folyamatos méréseket végeztek a levegőben. Kétszáz méteres körzetben zárták le a területet, a helyszínt védősugarakkal biztosították. A kifolyt ammóniát vízzel hígították, majd mentesítő hordókba szivattyúzták.

Anya és fia szenvedett szén-monoxid-mérgezést pénteken este Szegeden. A mentőszolgálat kérte a tűzoltók segítségét. Az egységek a kiérkezést követően méréseket végeztek az Abony utcai ház helyiségeiben. A fürdőszobában jelzett veszélyes koncentrációt a mérőműszer. A házban a gázvezetékeket elzárták, majd értesítették a szolgáltató szakembereit.

Gázszivárgáshoz riasztották a tűzoltókat szombaton reggel. Hódmezővásárhelyről, a Károlyi utcából érkezett a bejelentés, miszerint szivárog a gáz egy családi ház gázórájánál. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal szorították el a sérült gázvezetéket, majd biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig.

Forrás: katasztrófavédelem