– A Költészet Napja alkalmából a nemzetközi Okuláré Projekt szervezőgárdája felkért 3 kortárs költőt: Weiner Sennyey Tibort, Szabó Imolát és Simon Adrit, hogy az ismert József Attila vers, a Kopogtatás nélkül inspirációjára írjanak egy-egy 15 perces egyfelvonásost – ismertette portálunknak Benkő Brigitta. A drámapedagógus hozzátette, a három mű felöleli József Attila életét, az alkotások a gyermekkorát, a szerelmi életét és a meg nem értettségét mutatják be.

Az egyfelvonásosokat a Bessenyei Színkör tagjai olvasták fel hétfőn a Bessenyeiben. Benkő Brigitta szerint az április 11-i Költészet Napja kiváló alkalom arra, hogy hangsúlyozzuk: a versek segítségével minden problémán túl lehet lendülni. Egy-egy költemény ugyanis új gondolatokat, reményt hozhat az életünkbe, ami által könnyebben elérhetőek a céljaink.

A hétfői az Okuláré tizedik előadása volt. Júniusban még egy estet tartanak a projekt keretében, Búcsú címmel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az Okuláré véget ér, ugyanis a jövőben folytatódik majd.

Megyeri József