A történet nagyon ismerős lehet, ám pár mondatban ismertetjük: A Grimm testvérek gyűjtése alapján készítették el a mese zenés változatát. Hűen követték az eredeti történetet, melyben négy állat – a szamár, a macska, a kutya és a kakas – egy életre szóló igaz barátságot köt egymással. Mindegyikőjük a saját bőrén tapasztalja meg az emberi kegyetlenséget – és kiszolgáltatottságot.

Miután megöregedtek, gazdáik túl akarnak adni rajtuk. A macskát és a kutyát “csak” elkergetik, a szamarat azonban megnyúznák, hogy bőrét a vásárban eladják, a kakasból levest főznének. De ezek az állatok értik az emberi szót, és mielőtt sorsuk beteljesedhetne megszöknek. Don Kóró aki a legbölcsebb köztük meggyőzi őket, ha együtt maradnak többre jutnak.

A mesében az emberi tulajdonságokkal felruházott állatok igazi barátokká válnak, akik minden akadályt leküzdve boldogan élnek.

„Társulatunk 2003 októberében alakult. Az azóta eltelt időben kilenc mesét, valamint Az arany embert állítottuk színpadra, és legnagyobb örömünkre 2500 előadáson vagyunk túl. A klasszikus színházi értékeket tarjuk szem előtt – és bár a mai kor nem kedvez nekünk – ragaszkodunk az elveinkhez és a minőséghez.” –mondta el Borbély Viktória társulatvezető.

Képeket a galériában talál:

sk